На Франківщині стихія посилила потік водоспаду. Про це розповіла користувачка Facebook Леся Гайдук.

Дівчина зазначила, що в місті Яремче Івано-Франківської області, через бурхливий потік, залило водою околиці водоспаду Пробій.

До публікації вона додала відео, на якому можна помітити, як вода перемішана з брудом бурхливим потоком несеться вниз по гірському схилу.

Дівчина знімає те, що відбувається з мосту, який знаходиться над рівнем води. Поряд з нею також є інші люди.

Пробій — каскадний водоспад в Українських Карпатах, який знаходиться на річці Прут поблизу міста Яремче на території Карпатського національного природного парку.

Він є одним з найбільш повноводних водоспадів у Карпатах. Висота падіння води на водоспаді Пробій становить 8 метрів, а кут його нахилу — майже 45 градусів.

Крім того Пробій — дуже популярний туристичний об'єкт. Над водоспадом побудували міст заввишки 20 метрів з якого, в спокійні дні, за гроші стрибають найсміливіші відвідувачі.

Не дивлячись на це, Пробій вже отримав погану репутацію. Камені, які розташовані біля водоспаду несуть небезпеку для відвідувачів.

Туристи, намагаючись зробити хороше фото, втрачають пильність підсковзуються і падають у течію водоспаду. Сила течії дуже сильна, а потрапивши у вир водоспаду шанси вижити стають дуже низькими.

Кожен рік на цьому місці гинуть люди, які забувають про свою безпеку.

Водоспад Пробій, кадр з відео: Facebook Леся Гайдук

Водоспад Пробій, кадр з відео: Facebook Леся Гайдук

Нагадаємо, раніше в Яремче під жінкою з дитиною обвалився асфальт.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Калущине річка затопила житлові будинки.

Також "Знай.uа" писав, що Зеленський завалить Прикарпаття Гуманітарною допомогою