У Зеленського стурбовані, що трудові мігранти з України масово не декларують доходи.

Про це заявив глава податкової служби Олексій Любченко у коментарі для українських ЗМІ.

За словами чиновника, громадяни України, які виїхали в інші країни на заробітки, приносять до бюджету держави близько 12 мільярдів доларів. Однак велика частина заробітчан відмовляється декларувати свої доходи і сплачувати з них податок до держбуджету.

Глава податкової служби Олексій Любченко, фото: Уніан

“Перший резерв-це $12 млрд, які приходять в Україну від тих людей, які виїхали, на жаль, працювати за кордон. Ці $12 млрд приходять в Україну, з них 11 млрд, але гривень, тобто в 30 разів менше, — задекларувалося. Там 100% повинні всі подати декларацію”, – пояснив глава ДПС.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами Любченка, доходи трудових мігрантів у майбутньому можуть значним джерелом для поповнення бюджету. Однак наразі ці кошти він вважає певним резервом.

“І є товариші, які за цей же час виводять на рік ті ж гроші, тільки за кордон. Тобто за три роки $22 млрд виведено грошей”, — резюмував чиновник.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, на Закарпатті схопили українця, що перевозить нелегалів через кордон, виснажені люди і переляканий малюк.

Як повідомляв Знай.ua, на Закарпатті липовий дипломат набив автобус куривом і рвонув через кордон.

Також Знай.ua писав, що українські заробітчани намагаються прорватися до Німеччини, але безуспішно, людей масово затримують.