На Прикарпатті люди з фізичними відхиленнями залишилися без допомоги через звільнення соцпрацівників. Про це розповіли в репортажі "Вікна" на телеканалі СТБ.

Повідомляється, що в Косівському районі, в ході створення ОТГ були звільнені соцпрацівники через це немічні люди залишилися без нагляду. Нових працівників найняти в ОТГ не можуть через бюрократичну тяганину.

Таким чином старі люди з інвалідністю змушені сподіватися лише на себе і на небайдужих людей.

60-річний Ярославу через хворобу судин ампутували ноги, тому він змушений пересуватися на інвалідному візку. Пенсіонер живе в гірському селі Пістинь на Косівщині і все по господарству робить сам. Однак взимку, через погоду він не може впорається з усіма справами самостійно.

Пенсіонер Ярослав, кадр з репортажу СТБ: YouTube
Пенсіонер Ярослав, кадр з репортажу СТБ: YouTube
пенсіонер Ярослав, кадр з репортажу СТБ: YouTube

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше до пенсіонера двічі на тиждень приходив соцпрацівник, який ходив в магазин і допомагав йому по дому. Однак з грудня чоловік залишився без нагляду. Люди телефонують на державну гарячу лінію, але це не дає результату.

"Це смс, яке прийшло з лінії Мінфіну, що зареєстровано звернення про опіку та нагляд. Їх два, ні на одне немає жодної реакції" - розповів Ярослав.

Журналісти з'ясували, що Косівський районний територіальний центр, який обслуговував нужденних, вже ліквідували. У зв'язку з цим люди з інвалідністю залишилися без нагляду.

Чиновники кажуть, що новий центр повинен почати роботу в лютому, а до тих пір таким людям як Ярослав залишається сподіватися на допомогу небайдужих людей.

Нагадавши, під Тернополем дитину з інвалідністю залишили без грошей через борги матері: "Маємо повне право"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Мінсоцполітики вирішили, як піклуватимуться про дітей з інвалідністю: "Включення в життя суспільства"

Також, "Знай.uа" писав, закарпатські шахраї позбавили дитину права на життя: "Вкрали всі гроші на лікування"