В Івано-Франківській області знову введуть»червону зону". Про це повідомили у виданні "ВВС Україна".

Не так давно Прикарпаття проінспектував головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко. Після цього уряд склав заходи боротьби з коронавірусом в регіоні.

Ляшко зазначив, що на Прикрапатье значно зросла захворюваність і в даний момент Регіон лідирує за показником заповнення лікарень у всій Україні.

"Ситуація в Івано-Франківську майже критична. Госпіталізація лякає: це важкі хворі, які потребують госпіталізації і більш тривалої кисневої терапії" - сказав Віктор Ляшко.

Так, У Франківську мають розгорнути 600 додаткових місць до кінця тижня у трьох лікарнях. Попмімо цього хворих перевозитимуть до медзакладів Тернопільської та Чернівецької областей. Однак у цих регіонах також спостерігається поступове погіршення ситуації.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Через складну ситуацію в Івано-Франківській області з 22 лютого введуть "червону зону" карантину, в яку входить заборона на масові розважальні та релігійні заходи, а також обмеження на роботу ресторанів. При цьому, громадський транспорт продовжить працювати.

Також частина школярів відправиться на дистанційне навчання. Інформації про закриття готелів та курорту "Буковель" не повідомляли.

Губернатор Івано-Франківської області Андрій Бойчук пообіцяв встановити блок-пости на в'їзді в регіон і контролювати пересування людей.

"У моєму розумінні є потреба обмежити в'їзд в інші країни. Будуть блок-пости з температурним скринінгом, працюватимуть групи з медиків, представників громадськості, ДСНС" - заявив Андрій Бойчук.

Швидка допомога у Франківську, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube
Швидка допомога у Франківську, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube
Швидка допомога у Франківську, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube

Нагадаємо, що в Україні за добу 6 531 нових хворих коронавірусом, 120 померло

Як повідомляв портал "Знай.uа", Чернівецький " слуга "підхопив коронавірус, дихає через маску: "Думав, всього лише запалення..."

Також, "Знай.uа" писав, що Садовий дозволив хворим франківчанам "відлежатися" у Львові