У четвер, 13 травня, мешканка Печиніжина (Івано-Франківська область) Пелагея Козьменко святкує свій 109 рік народження (за документами 107). Жінка - найстаріша мешканка Прикарпаття, вона пережила голод, дві війни, втратила оселю та рідних.

Син Пелагеї Любомир Козьменко розповів, що секрет довголіття мами — у здоровому способі життя. Вона регулярно пила чаї з лісових трав, їла багато меду і визнавала тільки натуральну їжу. За своє життя жінка шила фіранки, килими, працювала акушеркою та спіпрацювала з УПА. Під час Другої світової війни Пелагею поранили, йдеться в сюжеті "Суспільного".

"Я йшла випускати корови і кози пасти. А коли верталася – почали літати літаки і випускали бомби. Страшенний страх був. Лишила те все і забігла в якусь хату. І там побило четверо людей на смерть, а мене поранило", - згадує моторошні часи жінка.

Коли оселя Пелагеї горіла, вогонь знищив всі її документи. Тож 18 років дівчина із сином жила по чужих хатах.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, що киянка пережила Гітлера і Сталіна і посміхнулася гостям: "Щаслива в 103"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Хмельницькому 100-річна ювілярка переможно усміхнулася гостям: де ваш Гітлер і Сталін?

Також, "Знай.uа" писав, що харків'янка відзначила 100-річний ювілей: пережила війну і голод, а посміхається як молода.