Секрети великих людей, їх примхи, дивацтва і божевільні події пов'язані з королями і монархами завжди приваблювали людей.

В силу різних обставин, не всі факти з життя монарших осіб стають надбанням громадськості. Про більшість фактів стає відомо тільки через десятки, а то і сотні років.

Ці маловідомі факти не залишать вас байдужими:

Конрад III - перший король Німеччини (1138 - 1152) з династії Гогенштауфенів, герцог Франконії.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Коли король Конрад III після тривалої облоги змусив замок Вейбертрой здатися, він засудив всіх чоловіків-захисників до смерті, а жінкам дозволив покинути замок, взявши з собою те, що вони зуміють винести на собі.

Жінки замку винесли своїх улюблених чоловіків на спинах.

Наполеон III - перший президент Французької республіки.

Коли Наполеон III запросив короля Сіаму на вечерю, він їв з золотих тарілок золотими приладами. Королю Сіаму були подані алюмінієві столові прилади. Але все просто можна пояснити: в ті часи алюміній коштував значно дорожче.

Август Сильний, також Фрідріх Август I Саксонський і Август II Польський.

Прізвисько "Сильний", король Польщі Август II отримав після того, коли він міг зламати підкову голими руками, а його улюбленим видом спорту було підкидання лисиць в повітря.

Людовик XIV де Бурбон.

Коли якийсь хімік запропонував королю Людовику XIV секрет біологічної зброї, той відмовився і заплатив винахіднику чималі гроші, щоб той ніколи і нікому не продавав свій винахід.

Георг V - король Сполученого Королівства Великої Британії та Ірландії і Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Лікуючий лікар короля Георга V дав йому смертельну дозу морфію, щоб король помер швидше, і про його смерть написали в престижних ранкових газетах, а не в менш авторитетних вечірніх виданнях.

Дарій III - перський цар, правил в 336 - 330 роках до н.е.

Перський правитель Дарій III запропонував Олександру Македонському еквівалент $ 1 млрд за те, щоб той здався. Але Олександр розбив його війська і захопив Персію.

Мітрідат VI Євпатор - цар Понта.

Мітрідат був видатною постаттю свого часу. Любитель грецької культури і знавець 22 іноземних мов, тонкий дипломат і красномовний оратор.
Після загибелі батька йому довелося покинути батьківщину, так як мати не бажала бачити власного сина новим правителем. Грецький цар Мітрідат VI все життя намагався отруїти сам себе. Так він виробляв імунітет проти отрут.

Георг VI - король Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Канади, Австралії та Південної Африки.

Король Георг VI був вражений, коли він відвідав Південну Африку в 1947 році. Його інструктували, що за руку можна вітатися тільки з білими людьми. Він навіть назвав своїх охоронців "гестапо".

Харальд V - король Норвегії.

Король дав обітницю самотності до тих пір, поки не зможе одружитися з Соні Харальдсен, дочки торговця одягом. В результаті Соня стала королевою.

Харальд I Синьозубий Гормссон - король Данії і Норвегії.

Технологія Bluetooth була названа в честь Харальда Синезубого, який об'єднав два королівства, а технологія Bluetooth призначена для об'єднання бездротових пристроїв.

Карл VI Божевільний, офіційне прізвисько Улюблений - король Франції.

Французький король Карл VI через психічне захворювання думав, що він зроблений зі скла.

Нагадаємо, дивовижні факти з життя Річарда Левове Серце.

Як повідомляв портал "Знай.uа", багато хто знайомий з захоплюючим романом Дюма про пригоду мушкетерів і доблесного д’Артаньяна. Але мало хто знайомий з реальною історією.

Також "Знай.uа" писав, про історію принца Португалії, від якої мороз по шкірі.