16 квітня 1889 року в Лондоні народився великий актор Чарлі Чаплін.

У дитинстві, як і багато його героїв, Чарлі пізнав злидні і страждання. На сцену Чаплін вийшов у 5 років. У 1913 році він влаштувався в США, де почав зніматися в кіно і придумав знаменитий образ бродяги.

Скоро Чаплін став одночасно режисером, актором, композитором, сценаристом і монтажером своїх фільмів. Його стрічки "Малюк", "Вогні великого міста" і "Цирк" збирали повні зали по всьому світу і продовжують користуватися популярністю сьогодні.

Однак, є те, що кардинально відрізняє Чарлі Чапліна від його героїв – король екрану був досвідченим коханцем і його численні романи не раз ставали предметом обговорень.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Причалити в тиху сімейну гавань "маленькому волоцюзі" довелося лише на схилі років. На чорно-білій фотографії посивілий Чарльз Чаплін поруч з красунею дружиною в оточенні вісьмох дітлахів.

Та в молодості про походеньки Чапліна ходили легенди, за них він не раз міг потрапити навіть під статтю.

Хетті Келлі


З 14-річною танцівницею Хетті Келлі Чарлі Чапоін познайомився, коли йому було 19 років. Незабаром Чаплін поїхав підкорювати Америку, а коли повернувся в Англію, то дізнався, що Келлі померла від "іспанки". До кінця життя він не міг забути запах мила, яким вмивалася Хетті.

Пеггі Пірс


Симпатичну 20-річну акторку Пеггі Пірс 25-річний Чарлі примітив на кіностудії "Кістоун".
"Кожна наша зустріч була сповнена зізнаннями в коханні, і кожна наша зустріч була сповнена боротьби. Домогтися я нічого не міг. Пеггі була тверда, і врешті-решт я зневірився і відступив. Одружитися я тоді ще наміру не мав", - згадував актор.

Една Первіенс


З 20-річною акторкою Едною Первіенс познайомилися в 1916-му в Лос-Анджелесі. Закохані разом ходили на вечірки Червоного Хреста, бали і прийоми. Траплялося, дівчина ревнувала. Чарлі скаржився, що, варто було йому виказати комусь занадто явну увагу, як Една зникала, і акторові повідомляли, що їй погано і вона просить підійти до неї.
Зрештою панянка вийшла заміж за іншого. При цьому вона продовжувала зніматися у Чапліна, і щотижня до самої її смерті в 1958-му він виписував їй зарплату.

Мілдред Харріс


Перша дружина актора.
Познайомились, коли Мілдред Харріс було 14 років. Розписалися після того, як Мілдред збрехала, що вагітна. Через рік у пари народився син - Норман Спенсер Чаплін, але він прожив усього три дні. Мілдред звинуватила Чарлі в жорстокому поводженні і сексуальному садизм, той її - в лесбійських зв'язках.

При розлученні актор виплатив $ 100 тис. відступних. Про Харріс він відгукувався так: "Мілдред була не зла, але вона була безнадійно зоологічна. Я ніколи не міг дістатися до її душі - вона була у неї забита якимсь рожевим ганчір'ям і всякою нісенітницею".

Лілліта Мак-Мюррей (Літа Грей)



Друга дружина актора. Лілліта народила чоловікові двох синів - Чарльза і Сіднея

Познайомились, коли Лілліті було 12 років. У фільмі Чапліна "Малюк" Літа зіграла кокетливого янголятка. Режисер запросив дитину разом попаритися.

"Чарлі покривав мою шию швидкими легкими поцілунками. Я несамовито притиснула його до себе, потім відчула гострий пронизливий біль всередині і закричала. Треба думати, я стала жінкою. Мені ще не було і 13 років", - писала пізніше Літа Грей, повідомляючи, між іншим, про видатну гідність короля екрану, яка сягала 28 см.

Дівчинка завагітніла. Щоб уникнути скандалу, 36-річний Чарлі погодився на шлюб. Його уклали таємно, в Мексиці. Пізніше Літа звинуватила чоловіка в жорстокості і повідомила, що за два роки відносин у нього було п'ять коханок, він погрожував їй пістолетом, пропонував зайнятися груповим сексом і публічно зайнятися коханням. При розлученні Грей відхопила $ 825 тис. Після чого актор потрапив в клініку для душевнохворих. Біографи запевняють: їх з Ліллітою історія лягла в основу роману Набокова "Лоліта". З малолітньої коханкою Чарлі зробив практично те ж турне по США, що і Гумберт з Лолітою, і навіть зупинявся в тих же готелях.

Маріон Полін Леві (Полетт Годдар)



Познайомились, коли Маріон Полін Леві було 22 роки. Артистці, яка мріяла про славу, шлюб з 45-річним режисером прокладав шлях до Голлівуду. Годдар зіграла головні ролі в його фільмах "Нові часи" і "Великий диктатор".

"Полет була досить примхливим створінням. Це могло бути навіть забавним, якщо тільки ви не стикаєтеся з її примхами в найбільш невідповідний час", - згадував Чарлі.

Розставання обійшлося без скандалу. Маріон вийшла заміж за письменника Еріка Марію Ремарка.

Уна О'Ніл

Четверта дружина актора.

З 17-річною актрисою Уною О'Ніл Чаплін познайомився, коли йому було 53. Дочка драматурга Юджина О'Ніла зацікавила режисера, коли він шукав актрису для чергового фільму. Уна зізналася, що хоче присвятити себе сім'ї. Батько Уни - ровесник Чапліна - був проти їхнього шлюбу. Тим більше Чарлі в той момент брав участь в процесі по визнанню батьківства, який затіяла його коханка - актриса Джоан Беррі. І хоча причетність Чапліна до народження дитини не встановили, платити аліменти він був зобов'язаний.

Весілля з Уной відбулася 16 червня 1943 року, після чого Юджин О'Ніл припинив спілкування з дочкою. Уна подарувала чоловікові трьох синів і п'ять дочок. Останню дитину народила, коли коміку виповнилося 73.

Нагадаємо,Чарлі Чаплін хотів бути трагіком, а став найбільшим коміком екрану

Як повідомляв портал Знай.ua, Чарлі Чаплін зарекомендував себе як комік ще з п'яти років – тоді він міг привернути увагу будь-кого з дорослих.

Також Знай.ua зібрав рідкісні кадри Чарлі Чапліна з різних вечірок та зустрічей з друзями.