На сцені театру Comédie-Française в часи Прекрасної Епохи - початок ХХ століття, грали такі зірки як Сара Бернар, Жан Муне-Сюллі, Жуль Труфьє, Жанна Людвіг, Жанна Самарі, Бенуа-Констан Коклен, Ернест Александр Оноре Коклен, Густав Вормс та багато інших. Їхня популярність виходила далеко за межі Франції.

Театр "Комеді Франсез" був заснований декретом короля Людовіка XIV 1680-го року., який об'єднав мольєрівський театр "Готель Генеґо" та його конкурента "Бургундський готель". 25 серпня того ж року об'єднана трупа провела перший вдалий виступ. Про це пишуть "Хроніки Прекрасної Епохи".

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Виникненню "Комеді Франсез" передувала довга низка подій. У 1673 помер Жан Батист Поклен - Мольєр. Трупа Мольєра на деякий час зуміла зберегти своє існування, але в 1673-му вона об'єдналася з трупою театру Маре, переїхала в нове приміщення в готелі Генеґо. Успіху їм досягти не вдалось. Справи Бургундського готелю теж були недобрі. Конкуренція між двома театрами ще більше погіршувала становище. В 1680 р. з ініціативи Бургундського готелю театри об'єдналися.

"Комеді Франсез" був організований як монопольний королівський театр, що отримував значну державну дотацію.

Пропонуємо вам переглянути фото акторів французького театру "Комеді Франсез" початку XX ст.