В Індії знайшли стародавню статую Бога Сонця, вигляд якої вразив навіть досвідчених дослідників. Історична знахідка датується IX-XII століттям нашої ери. Статую виявили під час підготовки до будівництва нової будівлі Університету бавовни.

Під час будівельних робіт бригада робітників натрапила на стародавню скульптуру, яка згодом була ідентифікована як Бог Сонця. Університет Бавовни знаходиться на північному сході Індії в місті Гувахаті. Статуя була знайдена на глибині в кілька метрів. На місце знахідки викликали археологів.

Стародавня статуя Бога Сонця, фото: The Times of India
Стародавня статуя Бога Сонця, фото: The Times of India

Висота статуї становить 90 сантиметрів, а вага - 200 кг. Бог тримає лотоси в обох руках. Історична знахідка датується IX-XII століттям нашої ери. Цей період називається класичний. Влада в цей час належала імперії Пала.

Повідомляється, що недалеко від місця поховання стародавньої фігури в той час знаходилося місто Амбари. Руїни міста були виявлені фахівцями ще в 1968 році. Археологи припускають, що найімовірніше Бог Сонця був виготовлений саме тут. Дослідники зробили висновок, що в той час місто був одним з важливих центрів культурного життя.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Індія, фото: mynameis.travel
Індія, фото: mynameis.travel

Крім того, фахівці були вражені станом скульптури і тим, наскільки ідеально вона була зроблена. Вчені впевнені, що в місці проведення робіт є ще чимало стародавніх артефактів. Через це дослідники звернулися до адміністрації університету з проханням тимчасово зупинити будівельні роботи та продовжити розкопки.

Нагадаємо, раніше ДНК древніх африканців відкрила очі на походження людей, такого ніхто не чекав

Як повідомляв портал "Знай.ua", таємницю Бермудського трикутника розкрито: знайшли корабель, який пропав 100 років тому

Також "Знай.ua" писав, перші українські "кіборги": 29 січня вшанують Героїв Крут, які зупинили армію більшовиків у 1918