У нинішній час складно собі уявити номер фешенебельного готелю, аквапарк чи водний спа-салон без джакузі - такої популярної ванн для гідромасажу. Однак мало хто знає, що джакузі - це прізвище, яке стало загальним ім'ям всіх ванн для гідромасажу.

Історія створення гідромасажних ванн починається на початку ХХ століття, в 1903 році, коли семеро братів Джакузі (Jacuzzi) емігрують з італійської провінції Фріулі в Каліфорнію. Сімейство Джакузі завжди славилося здібностями і талантом в механіці і винахідництвы. У США брати винайшли авіаційний пропелер і легкий поштовий літак. Також з-під їх "пера" вийшли різні насоси, пневматичні і гідравлічні пристрої. Всього на рахунку у Джакузі близько 200 запатентованих розробок.

брати Джакузі, архівне фото
брати Джакузі, архівне фото

брати Джакузі, архівне фото
брати Джакузі, архівне фото

Але повернімося до гідромасажу. Його винайшов один з братів - Кандідо Джакузі. Як і в багатьох інших випадках, які знає історія, підштовхнуло Джакузі до винаходу нещастя. Його син був дуже хворий на ревматичний артрит, і медиви в лікувальних цілях прописали йому водні процедури.

Для того, щоб полегшити страждання сина, в 1948 році Джакузі почав свої експерименти. Він взяв авіаційний насос і занурив його у ванну. Так і вийшла відома сьогодні на весь світ ванна Джакузі.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

джакузі, фото з вільних джеоел
джакузі, фото з вільних джеоел

джакузі, фото з вільних джеоел
джакузі, фото з вільних джеоел

Оцінивши позитивний ефект отриманий від лікування сина цією процедурою, Кандідо Джакузі вирішив зробити на цьому бізнес. Визнання споживачами достоїнств ванн джакузі відбулося досить швидко, і вже на початку 50-х років його вироби можна було купити в

Хворі, які хапалися за будь-яку соломинку, щоб вилікуватися, переконавшись в дієвості процедур, рекомендували ванну джакузі своїм друзям і знайомим. З плином часу було відкрито і ще один ефект від прийняття ванн джакузі - здатність знімати стрес і втому. Після чого з 1955 року джакузі стали продаватися в звичайних магазинах, які продають сантехніку.

перші джакузі, реклама в газеті, архівне фото
перші джакузі, реклама в газеті, архівне фото

У 1968 році компанією Jacuzzi Inc. була створена перша гідромасажна ванна, вже схожа на сучасні джакузі, здатна працювати автономно. В борту цієї ванни були вбудовані спеціальні отвори, через які в неї під тиском, створюваним окремим гідронасосом, подавалися струмені води.

Гідромасажні ванни отримали величезне поширення. Їх встановлювали всюди, від готелів, лікувальних і оздоровчих центрів, до елітних приватних будинків. У зв'язку з цим, ім'я Джакузі стало синонімом комфорту і багатства.

сімейне джакузі, реклама в газеті, архівне фото
сімейне джакузі, реклама в газеті, архівне фото

Через 2 роки після винаходу першої автономної ванни, автор створив спа - гідромасажний басейн на кілька людей, що являв собою велику джакузі, оснащену фільтрами води і тенами для її нагрівання.

Зараз ім'я Джакузі використовується для позначення практично всіх гідромасажних ванн, прославивши, таким чином, винахідливого італійця.

сучасні джакузі
сучасні джакузі

сучасні джакузі
сучасні джакузі