Імператрицю Катерину II вважають однією з найзагадковіших особистостей на російському троні. Особливе місце в її житті займала любовна лінія.

Імператрицю вважали развратницей і відомо, що у неї було близько двох сотень кавалерів. Їх прийнято ділити на "визнаних" і таємних. За однією з версій всього у правительки було від 200 до 300 коханців.

Більшість її фаворитів були набагато молодший за неї. Однак бували й винятки. Один з романів Катерина II крутила ще за життя Петра III з Сергієм Салтиковим, який був її старше.

Харизматичного Салтикова відлучили від двору, коли стало відомо про вагітність Катерини.

Катерина II, картина
Катерина II, картина

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

найдовшим романом у 12 років в її житті стали відносини з сином новгородського губернатора Григорія Орлова. Від нього майбутня імператриця народила в 1762 році сина Олексія. Хлопчику дали прізвище Бобринський і віддали на виховання гардеробмейстеру Катерини.

У питаннях романтичних відносин імператриця відрізнялася деякою схильністю до імпульсивних рішень. Наприклад, задумавши звільнитися від надокучливої своєю ревністю Завадовського, Катерина наблизила до себе красеня-гусара Насіння Зорича.

Також у імператриці був у фаворитах ад'ютант Іван Римський-Корсаков, який був молодший за неї на 25 років. Однак він змінив Катерині, її терпець урвався і його відіслали до Москви.

Імператрицю дуже засмутило зрада коханця і за наступні 17 років роль тимчасових коханців і офіційних фаворитів з різним успіхом грали близько 12 чоловіків. Майже всі вони були ад'ютанти Потьомкіна. Крім одного – який згодом став учасником змови проти Павла I.

При цьому у Катерини на місце коханців був строгий відбір. "Вступні випробування" для них проводили фрейліни Катерини.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мама Неймара важко переживає розрив зі своїм молодим бісексуальною коханцем.

Як повідомляв Знай. ua, Семенович зізналася про "подвиги" молодості і коханців-мільярдерів.

Також Знай. ua писав, що бабуся принца Чарльза переплюнула Матір Терезу, за що королівську особу визнали праведницею.