Продавці ялинок розповіли, що робити з лісовою красунею після того, як ви принесли її з морозу до свого будинку. А також дали поради, як зробити так, щоб святкова ялинка довше не обсипалася.

Найкраще ялинку купувати за кілька днів до свята, якщо ви хочете, що б вона протрималася до старого Нового року. Відзначається, що для ялинки замерзнути, а потім відтанути нестрашно. Проте потрібно, щоб після двору вона постояла якийсь час у теплі.

Лише після цього можна її встановлювати, таким чином уникнувши неприємної ситуації, коли у дерева ламаються голки та гілочки. Зазвичай потрібно дві-три години, щоб мороз ялинку відпустив, і вона почала віддавати свій запах.

Штучна ялинка. Фото: скрін youtube
Штучна ялинка. Фото: скрін youtube

Якщо, наприклад, хочеться зустріти Новий рік на дачі, то ялинку краще прикрасити на вулиці, де їй буде набагато комфортніше. Запам'ятайте, чим холодніше і прохолодніше місце, тим довше вона не обсипатиметься.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Наприклад, якщо температура близька до нуля або нижче, то ялинка може простояти до 2-3 місяців. Водночас якщо температура вище 20-25 градусів, то велика ймовірність, що вона не простоїть і тиждень. То ж у приміщенні намагайтеся ставити новорічну красуню, як мінімум якнайдалі від опалювальних приладів.

З метою безпеки на неї не треба закріплювати свічки з відкритим полум'ям. Ялинку обов'язково треба ставити у підставку, у яку можна залити воду, постійно доливаючи її. Також можна придбати у горщику з кореневою системою. У такому випадку дерево може постояти кілька місяців, але його теж треба поливати.

Ялинка. Фото: кадр з відео
Ялинка. Фото: кадр з відео

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову