Часто після бурхливих святкувань наступного дня виникає похмілля, такий неприємний "подарунок" може затьмарити всю радість від свята. На щастя, існують способи швидко з ним впоратися.

Фахівці розповіли, як швидко позбутися похмілля та повернути сили після бурхливого святкування Нового року. У цьому вам допоможуть наступні три способи - оберіть для себе найприйнятніший та переконайтеся у їхній дієвості.

ТОП-3 способи впоратися з похміллям за 10 хвилин

1. Мінеральна вода з лимоном вважається універсальним способом від похмілля. Найкраще обрати газовану і додати до неї сік цитруса. Таким чином вам вдасться зменшує концентрацію ацетальдегіду в організмі, що призводить до похмілля.

Лимони. Фото: Youtube
Лимони. Фото: Youtube

Щоб швидше впоратися із похміллям, води потрібно випити чимало, рекомендовано від 2 до 4 літрів за добу. Бажано пити склянку щогодини, а при нудоті пийте маленькими ковтками. І в жодному разі не поєднуйте цей напій з алкоголем.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

2. Легкий бульйон. Цей спосіб підійде у випадку, якщо нудоти або немає, або до цього часу ви вже з нею впоралися. Потрібно з'їсти легкий суп, випити бульйон або ж просту кашу. А крім мінеральної води з лимоном можна пити чай з лимоном та імбиром, підійдуть також трав'яний та зелений.

3. Знеболювальне. Будь-який знеболювальний препарат допоможе вам впоратися з головним болем. Підійде також накладання холодного вологого рушника на лоб. Варто при можливості поспати декілька годин і прогулятися на свіжому повітрі.

похмілля
Чи можна полегшити стан похмілля? скріншот YouTube

Чого робити категорично не можна

Водночас не рекомендується прибирати наслідки за допомогою нової дози алкоголю, зокрема й пива. Також не варто пити розсіл, адже він містить багато солі, яка затримує виведення рідини з організму.

Шкідливими будуть й солодкі газовані напої, фруктові соки та інші напої, що містять цукор чи сіль. Під час похмілля не надто дієвими будуть й сорбенти.

Важливо пам'ятати, що похмілля настає від сильного зневоднення, реакції імунної системи, порушення обміну речовин і гормонів та кількості барвників, ароматизаторів та цукру в алкогольних напоях.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

як позбутись похмілля
як позбутись похмілля

Нагадаємо, розріжете яйце ідеально навпіл, не пошкодивши жовток: цікава кулінарна хитрість

Як повідомляв "Знай.ua", топ-3 найсмачніших начинок для фаршированих яєць: зметуть зі столу першими

Також "Знай.ua" писав, дві найсмачніші та найпростіші начинки для тарталеток: для новорічного столу кращих ідей не знайдете