Безумовно, що супи є необхідними у меню кожної родини стравами, то ж вони повинні бути у раціоні хоча б 1-2 рази на тиждень. Супи покращують травлення, стимулюють обмін речовин і надовго залишають відчуття ситості.

На цьому неодноразово наголошують лікарі-нутриціологи. Також стало відомо, який суп вважається одним із найкорисніших. Як відзначають фахівці, перші страви повинні містити мінімум простих вуглеводів і мати хороший білковий та амінокислотний склад.

Саме тому у свій раціон варто частіше додавати суп із сочевиці, збагачуючи його тваринним білком, наприклад, м'ясом. Додавати можна навіть копчене, якщо воно натуральне, без різних шкідливих добавок.

Сочевиця, фото: pixabay.com
Сочевиця, фото: pixabay.com

Відзначається, що сочевиця входить до списку суперфудів, адже містить у своєму складі багато вітамінів, мінералів та натуральних антиоксидантів.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Водночас високий вміст клітковини та низький глікемічний індекс робить її допустимою у харчуванні діабетиків. Суп з сочевиці також зміцнює імунну систему, допомагає нормалізувати тиск і живить організм енергією.

Водночас на другому місці за корисністю опинився овочевий суп на м'ясному бульйоні. Щоб приготувати таку страву можна використовувати як свіжі, так і заморожені овочі, наприклад, квасолю стручкову, кабачки, корінь селери. А замість м'яса до супу можна також додати рибу.

Суп із сочевиці, фото з Instagram Глінської
Суп із сочевиці, фото з Instagram Глінської

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову