Відварена картопля в мундирі буде кориснішою, ніж очищена, оскільки переважно саме в шкірці знаходяться корисні речовини цього коренеплоду.

У шкірці містяться незамінні вітаміни та мікроелементи, які не втрачають своїх якостей навіть при термічній обробці. Крім того, картоплю в мундирі частенько готують для салатів - "Олів'є", "Вінегрету", окрошки та інших страв.

Відварена картопля, фото belnovosti
Відварена картопля, фото belnovosti

Господині знають, який мінус є у цього способу приготування картоплі - шкірка досить погано знімається, і це велика проблема, якщо потрібно почистити багато овочів. І коли довкола киплять інші процеси готування, зовсім не хочеться витрачати час на таку справу.

Але існує один дієвий спосіб, який полегшить процес чищення картоплі, а заразом і життя багатьох господинь.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Картопля в мундирі, фото kartofan
Картопля в мундирі, фото kartofan

Все дуже просто: перед тим, як занурити картоплю у воду, потрібно зробити на кожній круговий надріз. Це є ключовим моментом. Вже після того, як овоч буде готовий, дістаньте його та перекладіть у крижану воду на 10 секунд.

Після такої процедури шкірка немовби піднімається, тим самим легко знімається з відварених овочів. Знадобиться лише один рух руки.

Раніше ми писали про те, як ефективно очистити столові прибори за копійки: маленька та бюджетна хитрість

Як повідомляв Знай.ua, кава з вершками – користь чи шкода: дієтологи порадили, як не нашкодити своєму здоров'ю

Також портал Знай.ua писав, як очистити ванну від жовтизни за допомогою соди та лимонної кислоти: ефект не гірший, ніж від магазинної хімії