У зимовий період кімнатні рослини сильно ризикують засохнути, адже їм не вистачає вологи та світла. Також ситуацію погіршує централізоване опалення, яке сушить повітря. Щоб врятувати рослини, потрібно знати лише чотири прості правила, якими поділився відомий блогер-городник.

Кімнатні рослини зможуть пережити зиму, якщо докласти небагато зусиль і дотримуватися чотирьох основних правил.

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube
Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Слідкуємо за температурою

Рослини не люблять холод тому, якщо вони стоять на підвіконні, слід застелити його підкладкою з ламінату, ніж створити більш комфортні умови.

Слідкуємо за вологістю повітря

У холодну пору року рекомендується зволожувати повітря у приміщенні, адже через опалення воно сильно висушується. Наситити рослину вологою можна за допомогою звичайного обприскувача.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube
Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Поливати рослини без фанатизму

Квіти і зелень не люблять сильну сухість так само, як і надмірну вологість. Дуже важливо стежити, щоб земля не була надто мокрою. При цьому деякі рослини в зимовий період зовсім не потребують поливу — їх досить просто обприскати водою.

Не зловживати добривами

Добрива не потрібно використовувати взимку. Найкраще дочекатися першого тепла і тоді діяти.

Кімнатні рослини, скріншот з відео
Кімнатні рослини, скріншот з відео

Якщо трапилося так, що кімнатна рослина виявилася "на межі життя та смерті", то можна використовувати спеціальний розчин: змішати столову ложку аптечного перекису водню в літрі чистої відстояної води. Цим розчином потрібно обробляти листя та стебла.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, щоб орхідея цвіла весь рік: чим потрібно підливати рослину - цей продукт є в кожному будинку.

Також наш портал інформував, як буряковим відваром можна врятувати кімнатні рослини: несподівана суперсила коренеплоду.

Крім того, ми писали аптека на підвіконні: які лікарські рослини можна виростити в домашніх умовах.