Згодом на сковороді неодмінно утворюється неприємний нагар, а причина очевидна - через регулярні процеси готування жир налипає і підгоряє на поверхні. Але не варто відразу хапатися за їдку побутову хімію, це питання можна вирішити більш щадним методом.

У багатьох з нас удома десь завалявся непотрібний шматочок господарського мила, який якраз і зробить всю роботу замість побутової хімії. Але весь секрет у способі його використання, він може здатися незвичайним.

Сковорода, фото: Pixabay
Сковорода, фото: Pixabay

Навіть товстий і старий шар нагару піде, якщо підсмажити господарське мило на сковороді.

Слід від цілого шматка відокремити маленький брусок і подрібнити за допомогою терки. Стружку, що вийшла, відправте на сковороду і влийте воду. Рідини багато не потрібно, але вона має покривати мило.

Увімкніть вогонь і зачекайте, коли мило перетвориться на однорідну масу і вимкніть плиту. На це піде близько 10 хвилин.
Коли миюча рідина охолоне, можна відтерти нагар. Він має відійти набагато легше.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Господарське мило / скріншот з відео
Господарське мило / скріншот з відео

Щоб почистити зовнішню частину сковороди, потрібно натерти мило та пом'якшити стружку у теплій воді до отримання густої кашки. Вмішайте погашену столовим оцтом соду і нанесіть на зовнішню поверхню брудної сковороди. Через 15 хвилин нагар змийте щіткою або грубою губкою.

Нагадаємо, для здоров'я та краси: яка популярна крупа може покращити стан шкіри та волосся

Раніше ми писали про те, як не можна зберігати спеції: цих помилок допускаються майже всі

Як повідомляв Знай.ua, цей скарб корисних речовин: чому варто регулярно їсти морську капусту - на що впливає