Багато хто не любить оливки і, як виявилося, дуже даремно, адже вони приносять чимало користі організму. Так, в оливках є корисні харчові волокна, які позитивно впливають на роботу кишківника і знижують ризик розвитку онкологічної патології.

За словами дієтологів, всього в 30 грамах оливок міститься приблизно 5% від добового споживання харчових волокон, що рекомендується. При цьому оливки містять менше калорій, ніж оливкова олія, завдяки цим харчовим волокнам.

Оливки, фото: кадр з відео
Оливки, фото: кадр з відео

Вживання оливок позитивно впливає на кишечник та допомагає нормалізувати його роботу. Також продукт знижує ризик розвитку онкологічних патологій.

Втім, незважаючи на низьку калорійність та користь, слід бути обережними з консервованими оливками, адже в одній такій банці може бути денна норма солі. При цьому в оливках без кісточки міститься більше солі, адже вони краще просочуються розсолом.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Оливки. Фото: скрін youtube
Оливки. Фото: скрін youtube

Разом з тим експерти відзначають, що маслини мають практично такі ж корисні властивості, як і оливки, втім, вони трохи калорійніші. При виборі продукту слід орієнтувати суто смакові переваги.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, надмірна любов до гречки може призвести до неприємних наслідків: чим небезпечне зловживання кашею.

Також наш портал інформував, корисна для кишечника, серця та мозку: названо смачну та доступну крупу, яка не стане зайвою в раціоні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бадьорять не гірше за кофеїн: які продукти потрібно їсти вранці, щоб подолати втому і повернути енергію.