Смородина не тільки просто смачна ягода, а й досить корисна. У ній міститься безліч корисних вітамінів, що сприяють покращенню та зміцненню імунітету.

Смородина - джерело вітаміну С, 100 г смородини містять стільки ж цього вітаміну, як у двох лимонах чи чотирьох апельсинах. Смородина багата також на вітаміни А, Е, В1, В5 і В6.

Обрізка смородини, скріншот: YouTube
Обрізка смородини, скріншот: YouTube

Ця рослина є не просто «вітамінною бомбою», але ще й заспокійливою. Вона містить ті ж речовини, що є у деяких ліках проти депресії.

Цей чагарник досить популярний, адже зовсім не примхливий, адже дає хорошу врожайність навіть без дотримання умов особливого догляду.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Смородина, скріншот: YouTube
Смородина, скріншот: YouTube

Його можна знайти у місті майже кожного дачника. Однак не слід забувати, що смородину потрібно підгодовувати, адже нестача поживних речовин може вплинути на якість урожаю.

Щоб отримати щедрий та смачний урожай цих ягід, навесні потрібно харчувати ці чагарники.

Як саме необхідно підгодовувати чагарники смородини?

  1. Насамперед потрібно використовувати добрива, що містять азот. Наприклад, розчин курячого посліду 1:20 або, якщо він гранульований, то співвідношення з водою повинно бути 1:100. Іншим способом підгодувати кущ смородини можна сечовиною на кущ 20 гр. або аміачною селітрою на кущ 30 гр.
  2. Через 7-14 днів після використання вибраних вами мінеральних добрив, ґрунт необхідно присипати деревною золою, трохи розпушити і полити на глибину 40 см.
  3. У травні місяці, коли на смородині з'являються бутони і вона починає цвісти, необхідно зробити позакореневе підживлення. Для цього чудово підійдуть розчини сірчанокислого калію та суперфосфату 1-2%, можна використовувати сірчанокислий марганець 0,1-0,5%-ний розчин.

Нагадаємо раніше у "Знай.ua", викупай смородину у меду: хитрощі щедрого врожаю та здорових ягід

Як повідомляв портал "Знай.ua", смачне та корисне желе із чорної смородини: краще за бабусине варення

Також у "Знай.ua" полуниця сусідам на заздрість: як підгодувати для гарного врожаю