Ранкове вживання води з лимоном натще стало популярним ритуалом, обіцяючи неймовірні користі для організму.

Удосконалення нирок, печінки та серцево-судинної системи, видалення шлаків, надання блиску та зміцнення волосся, зменшення проявів старіння та підвищення імунітету – про це розповіла Наталія Наумова, експерт-біохімік, кандидат біологічних наук, нутриціолог та медичний науковий співробітник Венеціанського інституту молекулярної медицини.

Чай та лимон. Фото: скрін youtube
Чай та лимон. Фото: скрін youtube

Одне твердження можна визнати правдивим – склянка або півсклянки води натще вранці активує всі необхідні процеси для пробудження організму, зокрема синтез гормонів та ферментів.

Вода стимулює роботу всіх систем, особливо шлунково-кишкового тракту. Однак додавання лимона або його відсутність у воді не має значення. Щодо розщеплення жирів та схуднення багато хто посилається на дослідження, проведені на мишах у 2008 році, де виявлено, що поліфеноли в лимонній цедрі сприяють розкладанню зайвої жирової тканини.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Ці поліфеноли справді сприяли зниженню ваги, але знову ж таки, тільки миші, а не люди. Дослідники додавали цедру в їхній корм, а не у воду. Та й зменшення ваги мишей було мінімальним.

Чай з лимоном, скріншот з відео
Чай з лимоном, скріншот з відео

Вода з лимоном натщесерце може викликати багато проблем зі шлунком, включаючи гастрит, виразки і так далі. Жодної детоксикації не відбувається, бо цією роботою займається печінка, нирки, шкіра та легені.

А ще важливо пити воду із лимоном через трубочку, бо дуже легко пошкодити зубну емаль.

Нагадаємо, кому не можна додавати насіння льону до свого раціону: корисні властивості "лізуть з усіх щілин"

Як повідомляв "Знай.uа", їжте сир хоча б через ранок і ви відразу відчуєте зміни: 5 властивостей, про які не розкажуть дієтологи

Знай.ua писав, користь і шкода цибулі: які проблеми з організмом може спровокувати овоч