Незважаючи на те, що котики зазвичай здаються нам трохи відстороненими та самостійними вони все одно прив'язані до людини та можуть комунікувати із господарем своїми методами.

Котик. Фото: Youtube
Котик. Фото: Youtube

Дуже важливо хоча б трохи розуміти "мову" пухнастого звіра, щоб наприклад вчасно виявити що тварина може погано себе почувати та запобігти серйозним проблемам зі здоров'ям.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Надмірне пиття і часте сечовипускання

Кішки, як правило, споживають не дуже багато води, тому якщо ви помітили, що ваш вихованець почав пити більше, це може сигналізувати про потенційні проблеми зі здоров'ям. Невгамовна спрага буває пов'язана з низкою захворювань, включно з діабетом, гіпертиреозом і нирковою недостатністю. Слід також звернути увагу на частоту сечовипускання. Зміна цього показника може вказувати на можливе запалення сечовивідних шляхів.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Ховання в затишні місця і підвищена вимога уваги до себе

Якщо ваша кішка почала ховатися, це може бути ознакою стресу або тривоги. Однак, якщо вихованець став вимагати більше уваги, слідуючи усюди за вами і постійно нявкаючи, це може бути сигналом про те, що він нудьгує або хоче поїсти. В обох випадках важливо зрозуміти джерело стресу або тривоги і за необхідності звернутися до ветеринара.

Переляканий котик, скріншот: Youtube
Переляканий котик, скріншот: Youtube

Надмірне вилизування і депресія

Надмірне вилизування може бути ознакою стресу або хвороби. Якщо кішка постійно вилизує себе до того, що на шкірі починають утворюватися лисини, слід звернутися до ветеринара. Поведінка вашого вихованця може також змінюватися, якщо він страждає від депресії. Зазвичай кішка в такому стані стає апатичною, менш активною, може відмовлятися від їжі, а її поведінка може стати більш ухильною або агресивною.

Раніше ми писали про те, якщо в будинку є вихованець: як позбавитися вовни на одязі під час прання, проста хитрість

Як повідомляв Знай.ua, чому коти люблять ласувати травою: причини і коли це стає небезпечним для їхнього здоров'я.

Також портал Знай.ua писав, як купити ліки для домашнього вихованця: не все так просто