Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами гостя програми, загроза руйнування Карпат існує, але проблема не в тому, що ми стали вирубати більше лісу. Як він зазначає, якщо порівнювати, то за часів радянської України дерев вирубували навіть трохи більше, тобто проблема в тому, де саме вирубати.

«Проблема в тому, що, на жаль, ми бачимо страшні голі, лисі гори, тому що вирубається у найбільш зручних місцях для подальшого транспортування, тобто біля доріг», - пояснює Євген Хлобистов.

Окрім цього, зазначає еколог, проблема також полягає у деревообробці. За його словами, це велика проблема, тому що кругляк коштує дешево, а експортувати краще вироби з дерева, оскільки це і робочі місця, і додана вартість. Тому, переконаний гість програми, будь-які спроби припинити експорт кругляка – це дуже позитивно.

«Ліс за певними технологіями рубки рубати можна. Я не кажу, що треба взагалі заборонити вирубку лісу, але треба її обмежувати тими природними здатностями ділянок, які дають можливість відроджувати знову ці ліси. І тоді ми вийдемо на якийсь оптимальний розмір рубок не тільки за кількістю, а й по конкретним місцям, де ці рубки мають відбуватися», - підсумовує Євген Хлобистов.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мосійчук заявив, що стосовно обговорення мови, віри й національного питання треба запровадити мораторій.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков розповів, що зараз заважає контрнаступу ЗСУ.