Багато господарів стикаються з дратівливою проблемою, коли вуличні чи домашні коти ходять в туалет на городі, поки вони там наводять красу та розбираються з врожаєм. Однак із нею можна і потрібно боротися.

Подібні дії тварин можуть серйозно нашкодити квітам чи саджанцям. Крім того, через вміст паразитів у їх фекаліях господарі можуть захворіти або отруїтися, якщо захочуть поласувати урожаєм. Тому від такої звички котів треба відучувати. Для цього є кілька ефективних способів.

Кіт їсть траву, фото polit
Кіт їсть траву, фото polit

Рослини, які відлякують

Такою рослиною є собачий колеус. Тваринам воно не подобається через різкий запах. Ще можна посадити лаванду, розмарин, руту або залишити на грядках цитрусові шкірки, кавову гущу.

Популярні новини зараз
Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Полив

Коти не люблять воду, навіть у спекотне літо, тому системи поливу будуть дуже корисними. Крім того, вони зволожують ґрунт.

Город, кріп, фото: Знай.ua
Город, кріп, фото: Знай.ua

Бар'єри

Якщо кіт примітив конкретну ділянку, її потрібно зробити некомфортною. У цій справі допоможе кам'яна мульча або соснові шишки.

Однак якщо ви не хочете ганяти пухнастика, виділіть йому місце для цих справ - насипте пісок і додайте туди котячої м'яти або кілька шматочків його екскрементів.

Нагадаємо, приберіть улюбленця, а то накличете лихо: чому не можна дозволяти собакам висовувати голову з вікна машини

Раніше ми писали про те, що фасоль і консервні банки проти колорадського жука: прості та безпечні способи врятувати картоплю без хімії

Як повідомляв Знай.ua, експерт назвав топ продуктів, що викликають кошмарні сни: не їжте їх перед тим, як лягти в ліжко