Хмельницький міськрайонний суд визнав винною продавчиню місцевого магазину у порушенні правил карантину (ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення) і призначив штраф 20,4 тис. грн. Про це свідчить постанова від 17 вересня.

За матеріалами справи 26 червня близько 21 год. 30 хв. на вул. Курчатова, 1 у Хмельницькому в магазині «Фруктовий» продавець не виконала правила карантину, встановленні п.п. 1 п. 3 Постанови КМУ № 392 від 20.05.2020, а саме здійснювала продаж товарів відвідувачам без засобів захисту.

У суді 10 вересня жінка пояснила, що в цей час магазин не працює і не визнала своєї вини.

Крім цього, в судове засідання, призначене на 17 вересня, продавець не з'явилась, про час та місце розгляду повідомлена належним чином. На електрону адресу суду надійшло клопотання про відкладення розгляду матеріалів про адміністративне правопорушення, в зв'язку з погіршенням стану здоров'я.

Судом, однак, не приймається до уваги дане клопотання, оскільки 25 серпня на електрону адресу суду надійшло подібне клопотання про відкладення розгляду матеріалів, про яке в судовому засідання заявила, що не направляла дане клопотання. Також до клопотання не надано підтверджуючих документів про стан здоров'я останньої.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Водночас факт вчинення вказаного правопорушення підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення, письмовими поясненнями свідка, який пояснив, що під час відвідування продавець обслуговувала його без маски; письмовими поясненнями власниці магазину.

За порушення карантину передбачена відповідальність за ст. 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення («Порушення правил щодо карантину людей») передбачає штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн для громадян і 34-170 тис. грн – для посадових осіб.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що стан Порошенка різко погіршився: "Кров надто густа"

Також портал Знай.uа писав, що Маша Єфросиніна дала пораду хворим, як полегшити страждання: "Інсайт від докторів"

Також портал Знай.uа писав, що медики не помічають хворих на туберкульоз через коронавірус: "Буде гірше"