Про це йдеться у розслідуванні журналістів BIHUS.info, пише Антикор.

За інформацією журналістів, Ренат Кузьмін, екс-заступник генпрокурора України часів втікача Віктора Януковича, у 2006 році взяв в оренду державну дачу. У 2008 році він оформив дозвіл на проведення капітального ремонту Пущі-Водиці, обіцяючи інвестувати 1 млн грн. Ремонт зробив, як стверджують журналісти, але дача стала приватною. У 2010 році приватизував державну дачу і побудував особняк.

«Той самий Кузьмін, який грав Мурку на день народження Яна Табачника. Він також числиться як орендодавець, хоча це комплекс давно приватний: альтанка, будинок для охорони, дизайнерське оформлення подвір'я. Кузьмін побудував на місці держдачі палац і в 2010 році його приватизував. В 2014 році, коли він зник з України, будинок переписали на його колишню тещу. І тільки після скандалу, генеральна прокуратура відкрила справу», — йдеться в розслідуванні.

На даний момент будинок заарештований. Відкриті кримінальні справи, в тому числі і на Кузьміна, стверджують журналісти.

Сусід по дачі Кузьміна — інший чиновник часів Віктора Януковича Андрій Кравець. За інформацією журналістів, на території держдачі, колишній чиновник побудував справжній палац з тенісним кортом.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Кравець і зараз у списку орендодавців, хоча дев'ять років тому він приватизував на себе половину будинку. Зробив це тихо і непомітно», — йдеться в розслідуванні журналістів.

Журналісти помітили, що в Пущі-Водиці, на ділянці біля держдачі, яку з 2019-го року орендує Катерина Одд, ведеться будівництво будинку. Катерина - дружина брата звільненого голови Конституційного суду Станіслава Шевчука Рулава Одда.

Це той самий брат, вплив якого на Конституційний суд став однією з імовірних причин звільнення Шевчука, вважають журналісти.

«Два місяці ми стежили за цим будівництвом і шукали тих, хто дав на нього дозвіл. Не знайшли, тому що ніяких доків сім'я Оддив немає, а будівництво на території держдач — незаконно. Більш того, за словами експерта ось так «по-тихому» збудований об'єкт з державного парканом можна буде не просто легалізувати, але і… приватизувати», — йдеться в розслідуванні.

Як розповів експерт BIHUS.info, щоб почалося будівництво потрібно мати документ на оренду землі, але ДУС не може передати в оренду, вони не розпоряджаються землями державної власності. Це може зробити лише КМДА своїм розпорядженням. І для цього ділянку має бути сформована: в земельному кадастрі має бути виділена земельна ділянка з окремим кадастровим номером.

Весь цей час адміністрація «Пущі» запевняла: на їх території ніякого будівництва немає. Крім того, про будівництво не згадується ні в київській адміністрації, ні в державній будівельної інспекції.