ДБР повинно відкрити кримінальне провадження стосовно банди рейдерів, які намагаються провести рейдерське захоплення українського виробника снеків - про це говориться у рішенні Печерського районного суду м.Києва від 3 липня 2020 року.

ТОВ «Волана» виробляє в Синельниково Дніпропетровської області снеки під торговими марками «Семки», «Козацька слава», а також товари для дому. На підприємстві працюють кілька сотень працівників, які не втратили роботу навіть під час карантину.

На початку червня підприємство стало обєктом рейдерської атаки. Як свідчать матеріали справи, до злочинного угрупування увійшли слідчий Сумського СБУ, прокурор Сумського СБУ та інші «невстановлені особи». В даному випадку може йтися про народного депутата України Д.Лубінця, якого представники трудового колективу публічно звинувачують у причетності до рейдерських дій. Сам же народний депутат у своїх публічних виступах неодноразово заявляв про підтримку арешту заводу та передачі його під управління інших осіб.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Згідно матеріалів справи, ці посадові особи умисно внесли недостовірні відомості до офіційних документів, а саме до клопотання і ухвали. Тепер їм може бути предявлено звинувачення за статтями КК України про зловживання владою, службовому підробленні та протидії законній господарській діяльності.

Представники підприємства заявляють, що вони не мають ніякого відношення до справи, яку розслідувало Сумське СБУ у 2017 році. На той час ТОВ «Волана» навіть ще не було зареєстроване. Трудовий колектив звернувся також до Президента України, Офісу Генпрокурора, міжнародних організацій з вимогою захистити їх від рейдерів.