Ми починаємо серію журналістських розслідувань, в яких познайомимо вас з командою кандидата в мери, відомого аграрного рекетира Херсонщини, рейдера з 90-х на прізвисько Сатана Каховський - Ігоря Колихаєва.

Про це йдеться в матеріалі Антикор.

І почнемо з його правої руки-давнього помічника, колишнього поліцейського Віктора Скиби. Даний персонаж відомий ще з початку 2000-х своїм брутальним ставленням до ув'язнених. В арсеналі його методів роботи-побої, зґвалтування і тортури, повідомляє "Политека".

Знімав на відео інтим і шантажував підприємців.

Віктор Скиба-уродженець Узбекистану, зараз, судячи з прописки, проживає в Херсоні. Колишній співробітник карного розшуку в Херсонській області. Входить в близьке коло спілкування Ігоря Колихаєва. На даний момент очолює службу безпеки виборчого штабу політичного проекту "нам тут жити", створеного Колихаєвим.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За наявними даними, на початку 2000-х, будучи співробітником карного розшуку, Скиба заробляв на тому, що шантажував місцевих бізнесменів. Організовував їм зустрічі з молодими дівчатами, чекав, поки хтиві залицяльники сп'яніють і вступлять в інтимний контакт - і непомітно знімав цей процес на відео. За нерозголошення даної інформації-вимагав гроші.

Понівечив хлопця тортурами в управлінні МВС

У 2004 році Суворовським райсудом Херсона Скибу в числі інших його колег визнали винним у скоєнні злочинів за ч.3 ст. 364, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 127 КК України, засудили до 7 років ув'язнення, заборонили обіймати посади в правоохоронних органах і органах держвлади, конфіскували майно. Таке покарання цей перевертень в погонах заслужив за те, що разом з товаришами по службі на допиті незаконним способом вибивав свідчення з жителя Херсона Е.Р., який проходив в якості свідка у справі.

Нагадаємо деталі цієї моторошної історії. У 2002 році країна здригнулася від новини: у Херсоні судили трьох міліціонерів, які серед білого дня прямо в обласному управлінні МВС піддали тортурам 28-річного хлопця, який прийшов до слідчого в якості свідка у справі про викрадення автомобілів. Хлопець, який не мав абсолютно ніякого відношення до банди викрадачів, відповідав на всі питання негативно, чим розлютив слідчих. Перевертні в погонах почали знущатися над своєю жертвою, застосовуючи фізичні тортури (викручували руки, вставляли Пальці в ніздрі, силою посадили на шпагат, били по нирках) після яких, за словами матері потерпілого, він позбувся здатності мати дітей. Мучителі навіть не вибачилися.

Допоміг поліції відмазати паливних аферистів і зробити винними їх жертв

Але і це ще не всі яскраві епізоди в кримінальному минулому (а може і сьогоденні) друга Колихаєва. У 2019 році Скиба став фігурантом ще одного великого скандалу. Якщо коротко: фірма Колихаєва "Продексім ЛТД" постраждала від аферистів, які продали їй паливо, взяли гроші, а товар не віддали. Виявилося, жертв цих паливних кидав-не мало. Всім ошуканим покупцям продали палива на кілька мільйонів гривень. Замість того, щоб ловити реальних злочинців, Скиба допоміг своїм старим знайомим з поліції повернути справу так, щоб винними зробити... постраждалих від афери. І вибити з них гроші за неотримане ними ж паливо на користь компанії Колихаєва. Як би смішно це не виглядало, але суд став на бік Скиби і подільників і почав заарештовувати майно жертв свавільників.

Ще одна непильна работенка, яку придумав Скибе Колихаєв-залякувати аграріїв в області, які» наважилися " піднімати бунти з вимогою підвищення рентної ставки для сатани Каховського, що паразитує на безправному становищі пайовиків. У завдання помічника входять звичні йому методи: шантаж, тероризування і персональні загрози власникам землі. Про це можна дізнатися, виїхавши на локацію, де знаходяться паї, і поспілкувавшись з людьми, які підтвердять правдивість слів наших журналістів.

Ця, ретельно приховувана інформація про невідомих членів з команди Колихаєва говорить точніше про наміри Нардепа і кандидата в мери, ніж призовні слогани на бігбордах.