Про це пише Политрада.

Нагадаємо, що 79-річний Леонід Губерський, який майже 25 років був проректором, а 12 років ректором, вже не має права знову займати цю посаду. Щоб зрозуміти хитросплетіння та інтриги довкола виборів нового Ректора треба описати, яким є стан справ у цьому історичному навчальному закладі.

Університет Шевченка – це фактично дві структури:

Червоний і жовтий корпуси для офіційних заходів, піару і селфі.

Тут подякуємо родині архітекторів Беретті за неповторну архітектуру, а знаменитим випускникам за минулу славу вузу. А на практиці – це відсутність мультимедійних аудиторій для сучасних форм навчання і постійне відмивання коштів на вічних ремонтах Червоного корпусу.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Університет на Ломоносова і Васильківській – це ганьба і ректора Скопенка, і ректора Губерського. Тут панує тотальна забудова студмістечка і, водночас, корупційна система отримання квартир для своїх. Тут отримали квартири і колишній міністр Квіт, і все найближче оточення Губерського. Реальних професорів і викладачів серед мешканців хмарочосів на території студмістечка – одиниці! Стан студентських гуртожитків і навчальних корпусів, в яких зимою холодно, а влітку жарко керівництво не турбує. Натомість, голова профкому з 1989 року Володимир Цвих, права рука Губерського, за цей період отримав 5 квартир на себе і близьких родичів! Всі санаторії й бази відпочинку Університету або приватизовані або в оренді. На одній з них Ректор збудував собі маєток разом із своїми друзями із правоохоронних органів.

Про корупцію та оборудки керівництва Університету у свій час інформував правоохоронні органи у своєму депутатському запиті Віктор Чумак, але все згодом затихло. Та й Чумак, ставши заступником Генпрокурора…забув про свої вимоги розслідувати Університетську корупцію.

За таких обставин нинішне керівництво Університету Шевченка робить все, щоб на чолі вузу не було НОВОЇ людини, яка б повернулася до розслідування чисельних оборудок. Тому робиться все, щоб наступним Ректором став друг і заступник Губерського Володимир Бугров.

Володимир Бугров, який фактично не працює професором філософського факультету, займається залученням грантів та прославився створенням фейкового «ВІДКРИТОГО УНІВЕРСИТЕТУ КНУ (KNU Open University). Цей так званий відкритий Університет імені Бугрова надавав право Академії Бізнес Менеджменту набирати за кошти студентів за кордоном й видавати їм дипломи КНУ. Коли про цю аферу стало відомо із сайту Університету вилучили інформацію,а партнер Бугрова Дерія А. Бріанд вимагав від Губерського виконувати підписану угоду за якою, вже набрали 64 студентів, а Бугрову перерахували 10 000 доларів на його рахунок. Документи про цю корупційну оборудку правоохоронці теж загубили….

Отож, нині Київський Університет імені Тараса Шевченка перед вибором:

залишитися Університетом застою і оборудок чи перетворити його на європейський заклад в інтересах викладачів і студентів, а не ректора та його оточення й праохоронців, які їх кришують!

Неля Гуть