Канал "Дон Кіхот", який позиціонується, як знаряддя проти боротьби з "злочинами" влади, насправді далеко не завжди публікує правду

Як підкреслюють ЗМІ, викладена на каналі інформація не завжди відповідає дійсності. Наприклад, в пості від 19 червня 2020 року серед високоризикових підприємств вказані ФГ "Лариса" і ТОВ "СВ Трейд Ойл". Про це розповідає Політрада.

Це сільськогосподарські підприємства, серед працівників яких багато ветеранів АТО. Після внесення до списку ризикових, робота ряду підприємств була заблокована в судовому порядку.

Працівники докладали зусиль, оббивали пороги, але через карантин вплинути на хід подій було складно. Тоді вони записали відеозвернення до влади, просячи розібратися в цьому питанні.

Євген Бамбізов - фото fttc.com.ua
Євген Бамбізов - фото fttc.com.ua

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Це не єдина нестиковка. Наприклад, в цей списку, що стосується скруток з ПДВ, підозріло мало компаній з Харківської області. Реальні документи, за дані незалежних дослідників, містять на півсотні компаній і на 445 млн скруток більше.

Є інформація, що дані стерті за невеликі комісійні всього в 0,5%. А це близько 2 млн гривень. Але це справжня дрібниця в порівнянні з сумарними цифрами податкових "списань".

Звідси випливає питання, чому ці компанії, які явно не тягнуть на звання супер корумпованих, опинилися в переліку каналу Дон Кіхот. Кому це було потрібно?

Відповідь криється в людині, якій цей канал належить. Це одіозний екс-чиновник, який претендує на посаду голови ДПС України Євген Бамбізов.

Євген Бамбізов - фото з Фейсбук
Євген Бамбізов - фото з Фейсбук

Він екс-голова колишній керівник Офісу великих платників податків та в. о. заступника Голови Державної фіскальної служби

Народився 6 вересня 1980 року в м.Харків. Закінчив Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна за спеціальністю Адміністративний менеджмент.

Прийнятий до лав держслужбовців 18 травня 2003 року. Остання займана посада-виконуючий обов'язки голови офісу платників великих податків Державної фіскальної служби. Дата звільнення-12.06.2020.

Роботу Євген Бамбізов розпочав у 2003 році в лавах ДПІ простим інспектором податкової Шевченківського (раніше Дзержинського) району. У 2004 році його підвищили до старшого інспектора, а в 2005-му - до заступника начальника відділу. Ще через рік Бамбізов став начальником відділу податкового аудиту.

Під кінець 2006 року його перевели до Полтави. Там він став начальником Управління погашення прострочених зобов'язань обласної ДПІ. Проте вже в 2007 році повернувся до Харкова.

Тут він став начальником управління аудиту юридичних осіб, а потім заступником начальника Спеціалізованої ДПІ по роботі з великими платниками податків.

Скріншот, Антикор
Скріншот, Антикор

Скандали, схеми і затримання

У листопаді 2019 року Євген Бамбізов був затриманий СБУ за підозрою у сприянні легалізації доходів Сергія Курченка при купівлі "Українського медіа холдингу".

Як повідомляє Антикор, під час роботи в Спеціалізованій державній податковій інспекції по роботі з КПН в м.Харкові Євген Бамбізов вибудував схему, що дозволяла уникати донарахувань платникам податків, які були задіяні в схемах ухилення від сплати податків.

А в період 2013 року екс-чиновник підтримував відносини з керівниками наступних підприємств з метою уникнення відповідальності з боку комерційних і державних підприємств за винагороду.

Будучи звільненим у 2020 році, екс-чиновник не сумує. Минулого року він оновив свій автопарк. Тепер Бамбізов пересувається на Mercedes-Benz G-класу 2019 року випуску. Вартість автомобіля 300 000 євро.

В даний час одіозний екс-чиновник активно пробивається в ДПІ. Він пройшов ряд перевірок і в числі інших п'яти претендентів претендує на посаду голови Генеральної податкової служби України. І, можливо, вже незабаром він зможе знову влитися до лав чиновників і вирішувати, яким буде майбутнє України.

Mercedes-Benz G-класса - фото mfair.ua
Mercedes-Benz G-класса - фото mfair.ua