Законне будівництво на Микільській Слобідці блокують псевдо-активісти в інтересах інших забудовників. Про це повідомляє інтернет-портал “Вибір”.

На столичній Микільській Слобідці, де планують будівництво ЖК, активісти блокують техніку девелопера ТОВ «Нова Слобідка». Протестувальники запевняють: їх начебто обурює будівництво в рекреаційній зоні. Крім того, забудовнику закидають роботи в межах історичного ландшафту Києва й відсутність дозвільних документів. У цьому опоненти будівництва переконують і міську владу, і громаду мікрорайону.

З’ясувалось, що насправді жителів Слобідки просто вводять в оману.

Нещодавно противник забудови – активіст Нетребенко – отримав відповідь від столичної мерії про те, що документи на забудову – в порядку.

«Згідно з електронною базою даних, замовникам будівництва ТОВ «ЛВ-Холдинг» та ТОВ «Нова Слобідка» було зареєстровано містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки від 17.04.2012 року за номером 4913/0/18-1/12 для будівництва житлових будинків з приміщеннями соціально-громадського призначення і підземним паркінгом на вул. Микільсько-Слобідська, 7-9 у Дніпровському районі столиці», - відповів Департамент містобудування та архітектури КМДА на лист ГО «Єдина сила».

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Отже, ділянка – у приватній власності. І забудовник обіцяє, що квадратні метри зводитимуть суто в межах приватної ділянки, громадську землю не чіпатимуть. Та й рішення Феміди – не на користь активістів: містобудівна документація була видана на 10 років раніше, аніж затверджено межі й режими зон охорони пам'ятки ландшафту.

Протистояння триває 10 років. За цей час поряд з ділянкою на самісінькому березі Дніпра вже побудовані кілька ЖК. І там ніхто під техніку не кидався. Дивно, чому?

А поки активісти штурмують КМДА і суди з вимогою облаштувати парк, девелопер заявив про виділення 50 млн грн на доброустрій території мікрорайону. Й пропонує укласти соціальний договір із громадою й владою міста для реалізації локальних проєктів розвитку.

Чому ж така пропозиція досі не переконала протестувальників? Як з’ясували журналісти, найактивніші противники новобудови - подружжя Медведенків - ймовірно, пов’язані з певними будівельними кланами, які, схоже, намагаються знизити оцінку ділянки шляхом створення проблем. А справжньою ціною цього протистояння є зовсім не парк, а земля на березі Дніпра.