Про це пише портал From-ua. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок. Редакція не несе відповідальності та не перевіряє дані, надані та опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Шарій розповів, що Руслан Горбенко, який є заступником Голови Комітету ВРУ з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей та Криму, ще до того, як став народним депутатом, був замішаний у низці скандалів.

"Справа в тому, що Горбенко займається автомобільними шинами і підминає під себе ринок, видавлюючи конкурентів у тендерах не цілком законним шляхом. Зокрема, за інформацією НАБУ, в 2015-2016 рр. «Укрпошта» замовила шини, але з тендеру неконкурентним шляхом були видавлені компанії, які пропонували шини дешевше, ніж компанія, що належить Горбенко. Також він виявився замішаний у скандалі, про який зараз вже забули, коли для броньованого «Мерседеса» Володимира Гройсмана були придбані за захмарними цінами колеса. Зокрема, компанія Руслана Горбенко продала ці шини в п'ять разів дорожче, ніж їх можна купити на ринку", - зазначив блогер.

Шарій додав, що після того, як Горбенко став народним депутатом, його скандали вщухли, але в "тіні" його бізнес процвітає.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Є компанія" Інтершина і Ко", в співзасновниках Горбенко Руслан Олександрович і Горбенко Олександр Михайлович. Це рідний батько нердепа. Відкриваємо другу компанію "Інтершина Компані". В засновниках знову Горбенко Олександр Михайлович і Горбенко Руслан Олександрович. Відкриваємо ще одну компанію "Інтершина УА" і знаходимо, що до 2021 року там був засновником Горбенко Олександр Михайлович. Тобто, Горбенко-Батько і Горбенко-син були засновниками великої кількості компаній", - зазначив Шарій, оприлюднивши відповідні документи.

"Мені в руки випадково потрапили якісь документи, з яких випливає, що якась компанія, яка називається «Лугашина», веде дуже бурхливу торговельну діяльність. Ми знаємо постачальників цієї компанії і основних покупців: "ДНР», «ЛНР»,» МВС ЛНР", наприклад", - розповів Шарій.

ТОВ "Лугашина«, за даними блогера, здійснює зовнішньоекономічну діяльність, імпортує товарно-матеріальні цінності з Республіки Білорусь, РФ, Кореї, Китаю, Туреччини, здійснює імпорт автомобільних шин, масел, запасних частин для автомобілів, експортує товарно-матеріальні цінності в Республіку Білорусь і в»ДНР".

"Лугашина «зареєстрована за всіма правилами»ЛНР". Ось є документ про реєстрацію компанії в "Мін'юсті ЛНР" 19.02.2015 року, - розповів блогер.

Ця компанія, за словами Шарія, платить податки в бюджет "ЛНР".

"Підприємство" Лугашина " це підприємство батька народного депутата Руслана Горбенка. І навіть в "ЛНР «знають, що він також є засновником зареєстрованого в Києві ТОВ» Інтершина УА» - разом з сім'єю, в тому числі і Русланом Горбенко, сином", - підкреслив Шарій.

"Відкриваємо договір на надання послуг шиномонтажу від 7 квітня 2020 року. "ТОРГОВИЙ ДІМ Лугашина«, іменований надалі Виконавець в особі директора, а з іншого боку»Міністерство державної безпеки ЛНР".

Маємо цікавий факт. З одного боку, фірма Горбенко поставляла за накрученими цінами шини для бойових машин, необхідних для боротьби з бойовиками.

А з іншого боку, вони постачають шини для машин, які борються зі Збройними силами України. "Покупець-Міністерство державної безпеки ЛНР".

У фірми "Лугашина «багато таких договорів, укладених з» Міністерством державної безпеки ЛНР" на поставку шин для бойових машин.

Ось договір поставки товару від 10 квітня, також для «Міністерства державної безпеки ЛНР».

А тепер виникає питання - як ці шини закуповує компанія, зареєстрована в "ЛНР"? Зрозуміло, це нескладно зробити, якщо мова про Білорусь і Росію. А як вони завозять шини з Кореї? А для цього Горбенко контрактує продукцію в Україну, на свою українську компанію " Інтершина УА», - зазначив блогер.

А потім, за словами Шарія, в ході транспортування, відбувається переадресація товару в місто Новоросійськ, Росія, через офшорну компанію «Марсіс Трейдинг ЛЛП», зареєстровану у Великобританії.

"Тобто, в Кореї шини продають Україні, а потрапляють вони в самопроголошену республіку «ЛНР». І в цій схемі бере участь не тільки батько, який укладає контракти з «Міністерством держбезпеки ЛНР», а й син, народний депутат України від «Слуги народу» Руслан Горбенко, тому що він замовляє ці шини на свою компанію і перенаправляє їх на компанію батька, на «Лугашину».

Коли ми відкриваємо цей офшор, то ми бачимо, що у них минулий Імпорт ТОВ "Преміорі", постачальника з України. Тобто, ця компанія здійснює таким чином "відмивання" шин не тільки для компанії нашого героя", - зазначив блогер.

"Відкриваємо ТОВ "Преміорі", а там клієнти з РФ, Білорусі і т. д.

ТОВ "Преміорі" це компанія, яка працює в Україні, уповноважена особа директор глиняний. Бізнес, який ведуть окремі громадяни на території України, тісно замішаний на» мутках", які ведуть окремі громадяни на непідконтрольних територіях. Але на це ніхто не звертає уваги. Дійшло до того, що, за моєю інформацією, «Міністерство держбезпеки ЛНР» виписало лист подяки народному депутату України Горбенку Руслану Олександровичу. Такий же лист подяки отримав його батько Горбенко Олександр Михайлович», - розповів Шарій.