Про це пише УНІАН.

Також до списку потраплять пов'язані з ним осіб та компаній та їхніх бенефіціарів, а також на низку інших російських букмекерських контор, які продовжують працювати в Україні.

Про це йдеться у відповіді на звернення громадської активістки Тетяни Локацької, яку він опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

Локацька вимагала накласти санкції на ТОВ "Твоя беттингова компанія", яка представляє в Україні російського букмекера 1xBet, на його власників - громадян РФ та Кіпру Романа Семіохіна, Сергія Каршкова та Дмитра Казоріна, а також ще на низку російських букмекерів, які працюють в Україні - ТОВ "Селебріті", ТОВ "Мелофон", ТОВ "Вінсолюшнз", ТОВ "Плей Фан Інвестмент" та ТОВ "Поінтлото".

У відповідь на це заступник міністра економіки Тарас Качка відповів, що Мінекономіки підтримує необхідність застосування санкцій щодо осіб, дії яких створюють загрози національним інтересам, безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України. Тому у разі надходження до міністерства від Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей інформації та матеріалів, що підтверджують вчинення даними компаніями зазначених дій, Мінекономіки готове їх опрацювати та підготувати проект рішення Кабінету Міністрів України про внесення на розгляд РНБО України пропозицій щодо застосування санкцій до зазначених осіб, повідомив Качка.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

У самій Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей заявили, що подання про накладення санкцій на російське ТОВ "Мелофон" вже подано до РНБО у вересні 2022 року разом з поданням на інших 37 російських операторів азартних ігор. Що стосується решти і 1xBet зокрема, то за ними, пишуть до КРАІЛу, на даний момент збирають всю необхідну інформацію та матеріали.

"Щодо надання пропозицій щодо наявності підстав для застосування санкцій у ТОВ "ТБК", бенефіціарних власників торгової марки 1хСВІТ та/або до афілійованих з ними осіб, КРАІЛ звернулася до уповноважених державних органів з метою отримання підтверджуючої інформації. Наразі йде збір та опрацювання Аналогічні заходи здійснюються також щодо інших осіб, зазначених у вашому зверненні, які є організаторами азартних ігор", - відповіли Локацькій у КРАЇЛ.

"Дуже чекаємо і сподіваємося, що це не займе ще місяці та роки", - резюмувала активістка у себе у Facebook.

Нагадаємо, що у вересні 2022 року КРАІЛ анулювала видані нею ж у березні дві ліцензії на роботу 1xBet в Україні. Російський букмекер, тим часом, все одно намагається повернути собі право на роботу в Україні та подав на це рішення позов до Окружного адміністративного суду міста Києва, де розгляд справи одразу розпочався з махінацій.