Про це пише портал Акценти. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок. Редакція не несе відповідальності та не перевіряє дані, надані та опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Так, восени 2022 року Уряд несподівано і невідкладно підтримав подання Міносвіти щодо ліквідації НАЦІОНАЛЬНОГО педагогічного Університету імені Михайла Драгоманова та створення УКРАЇНСЬКОГО державного Університету імені Михайла Драгоманова.

Поповзли різноманітні чутки, але згодом з‘ясувалося, що все вкрай банально і елементарно. Просто у вічного Ректора, 74-річного Віктора Андрющенка завершується черговий другий термін на посаді, і він вже не має право знову її обіймати. Вихід було знайдено такий - провести псевдореорганізацію, змінити назву вузу, а лохам пояснити, що в цьому «новому» вузі старий ректор законно може керувати ще чергові 10 років. Для розуміння цинічності й нахабності такої афери нагадаємо, що по зашкварності ректор Андрющенко поступається хіба що сумновідомим Ківалову та Поплавському. Це й підтримка закону про регіональні мови від Колісніченка-Ківалова, це й здача в аренду приміщень Університету під приватні заклади доньки з колаборантом і нині покійним Журавком, це й плагіатна дисертація Петра Ющенка й засилля кадрів Табачника та пропагандисток «руського міра»…

Чому ж нинішня влада, а це нагадаю МОН і весь склад Уряду проголосували за цю аферу? Бо, як виявилося, головним лобістом ще 10-річного терміну ректорства 74-річного Андрющенка був його зять і за сумісництвом державний секретар Міноборони Костянтин Ващенко. Він зміг зробити каркаломну кар’єру в часи Януковича, створити Інститут із Богословською, завестися квартирами і будинками та й досі залишиться при найсерйозній державній посаді у владі, де вже не має кумізму.

Цікаво, що для унеможливлення маніпуляцій із так званими новими-старими вузами для збереження при владі ректорів, був зареєстрований правильний Законопроект від братів Стефанчуків, Бабака та інших. Проте через певний період і їм були наведені переконливі аргументи, що без «ліквідації» старого Національного педуніверситету імені Драгоманова та його перейменування , педагогічна освіта в Україні загине!

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як інформують депутати, в МОН вже підготовлені документи ледь не на десяток «нових», точніше перейменованих старих вишів, і ректори прикріпили до них вкрай переконливі аргументи.

Так і живемо: президент розповідає як влада мужньо і героїчно вдень і вночі воюює із російською ордою, а на практиці воно виходить якось трішки не так…