Волонтер та медик Генадій Друзенко обурився тим, що їх фонд, який щодня рятує життя наших захисників, потрапив у "орієнтування" Державної митної служби.

Про це Генадій Друзенко пише на своїй сторінці у мережі Фейсбук, повідомляють Акценти.

"В органах багато порядних та професійних людей, які цінують подвиг медиків-добровольців #ПДМШ. Тому наразі я точно знаю, що на #ПДМШ в Державна митна служба України дійсно виставлено т.зв. "орієнтування". Тобто нас напевно підозрюють в контрабанді. Хоча це абсурдно, бо як неприбуткова організація та складова Сил оборони України #ПДМШ і так звільнений від усіх мит і податків при завезенні гуманітарної допомоги в Україну... Але менше з тим: "орієнтування" є, а отже від 6 січня цього року будь-яка допомога, що їде до нас з-за кордону задля порятунку життя захисників України на фронті, буде зустрічати перешкоди на митниці, – обурюється Генадій Друзенко.

У той же час волонтер пропонує звернути увагу на тих, хто сьогодні знаходиться у керівництві української митниці а саме - заступника голови ДМС Руслана Черкаського.

"Черкасський Руслан Анатолійович – заступник голови Державна Митна Служба України. Судячи з офіційної біографії, ніколи не працював в бізнесі. З 1993 року з перервами працює в органах ДМС. З 32 років трудового стажу 31 – на державній службі. Типовий представник "донецького клану" – стрімке карʼєрне зростання (аж до першого заступника Голови ДМС) припадає на перше та друге премʼєрство Януковича. Судячи з усього, "незамінний професіонал", який забезпечує виконання митницею усіх забаганок влади, незалежно від імені чинного президента, премʼєра та складу парламента. А тепер, увага "орієнтування": людина, що жоддного дня не працювала в бізнесі: катається на Bentley та Land Cruiser, номера якого відсутні в реєстрі МВС України; має нерухомість не тільки в центрі Києва й в ОАЕ; а також оформлені на брата: кілька квартир на Старонаводницькій; будинок площею майже 350 кв.м., в якому фактично проживає заступник голови ДМС, по вул. Петра Радченка в Києві", – перераховує Генадій Друзенко.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Також волонтер зауважує, що брат митника Руслана Черкаського працює... у рибному господарстві "ДНР".

"Але що найцікавіше: в квітні 2017 року рідний брат Руслана Черкасського Валерій, в домі якого в Києві проживає заступник голови ДМС, отримав службове повідчення т.зв. "Государственного комитета водного и рыбного хозяйства ДНР", а в 2019 році – дозвіл для переміщення осіб через лінію розмежування у межах Донецької та Луганської областей. До речі, рідний брат заступника голови ДМС досі зареєстрований (і на 05.08.2019 фактично проживав) в окупованому Донецьку. Про цивільну жінку Черкаського, яка любить не тільки заступника голови ДМС, а й білі мерседеси "кубіки", поки промовчу. Напевно заробила на красиве життя наданням послуг з "естетичної медицини" в своїй фірмі, яка хоч і знаходиться в центрі Києва, досі НЕ має україномовної версії сайту – тільки російську...", – дивується волонтер.

Насамкінець волонтер закликав відповідні органи звернути увагу на митника, адже громадськості дуже цікаво, звідки у Руслана Черкаського, який все життя працює на державній службі, кошти на елітні автівки та нереально дорогу нерухомість.

"Невже Вам приємно доношувати кадри Януковича тільки тому, що вони безвідмовно виконують план з надходжень ПОВЗ державний бюджет?", – звернувся Генадій Друзенко до Президента Володимира Зеленського.