Про це пише видання Лента.юа. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок. Редакція не несе відповідальності та не перевіряє дані, надані та опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Поки в країні йде війна, поки українські захисники вже рік сидять в окопах без ротації, бо на фронті не вистачає людей, прокурори, які звикли до ситого життя, користуючись своєю бронею від мобілізації, мабуть, сильно перевтомилися і вирішили з'їздити на шопінг до ЄС.

Поки прокурор Івано-Франківської області Ігор Настасяк публічно оголосив, що скасував свою броню від мобілізації та готовий служити у ЗСУ, якщо йому прийде повістка з військкомату, його колеги на Закарпатті, користуючись бронею, катаються відпочивати до Європи.

Павло Русняк
Павло Русняк

За даними джерел у Державній прикордонній службі України, заступник прокурора Закарпатської області Павло Русняк у грудні 2022 року виїхав на територію Євросоюзу. За даними його колег, Русняк їздив відпочивати у відпустку та вибрав для цього одну з європейських країн.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Очевидно, наслідуючи приклад одного з топ-менеджерів обласної прокуратури, керівник Тячівської окружної прокуратури Закарпатської області Володимир Жилкін не відмовив собі у поїздці до Європи, і 20 січня 2023 року перетнув кордон України з Угорщиною через КП ”Лужанка”.

”Поки в країні йде війна, поки наші захисники вже рік сидять в окопах без ротації, бо на фронті не вистачає людей, прокурори, які звикли до ситого життя, користуючись своєю бронею від мобілізації, мабуть, сильно перевтомилися і вирішили з'їздити на шопінг до Європи”, – зазначає у коментарі виданню співрозмовник у Держприкордонслужбі.

Павло Русняк обіймає свою посаду вже понад 8 років. За цей час він встиг прославитися своїм майном, що не співвідноситься з доходами: зокрема, на початку своєї кар'єри заступник прокурора області потрапив у скандал із годинником вартістю в 50 тисяч доларів, який він після громадського осуду перестав носити. Русняк разом зі своєю родиною володіє кількома будинками, земельними ділянками, двома іномарками та навіть власною котельнею.

Як раніше писало видання ”Трибуна”, розкішний спосіб життя Павла Русняка пояснюється тим, що свого часу до легалізації грального бізнесу в Україні він відповідав за ”кришування” нелегальних казино та залів гральних автоматів на Закарпатті.

”За ним закріплено прізвисько ”касир”, оскільки, працюючи у Закарпатській облпрокуратурі, він керував збором данини податковою та міліцією”, — пише видання.

Володимир Жилкін
Володимир Жилкін

Його колега Володимир Жилкін встиг покерувати прокуратурами кількох прикордонних районів Закарпаття, що дало йому змогу покривати незаконне перевезення цигарок через кордон, який відбувається у підвідомчому йому Тячові регулярно і сьогодні. Лише днями співробітники митниці на кордоні з Румунією затримали газовоз, у цистерні якого намагалися провести 215 ящиків цигарок загальною вартістю близько 5,6 млн грн.

Окрім того, за відомостями співробітників прокуратури, за часів керівництва прокуратурою Берегівського та Виноградівського районів Жилкіним він успішно заробляв на конфлікті інтересів, адже його батько — Володимир Жилкін — працює адвокатом у Виноградові, а тому їм удвох вдавалося непогано заробляти на ”зливі” кримінальних справ.

Саме за бездіяльність Жилкіна щодо його підлеглих, які не розслідували та закривали справу за справою, неодноразово були обурені місцеві громадські активісти.

На тлі позиції прокурора Івано-Франківської області особливо цікаво, як на закордонні відпустки підлеглих відреагує новопризначений прокурор Закарпатської області Анатолій Ковальчук.