Українське правосуддя діє безглуздо в історії з арештом колишнього заступника міністра оборони України Вячеслава Шаповалова, вважає політолог та військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов.

Він звертає увагу на те, що Шаповалову, якого заарештували одразу після "яєчного" скандалу в Міноборони, продовжили арешт ще на один місяць. При цьому винен він чи ні – "вже нікого не цікавить", пише Сазонов у своєму Телеграм-каналі.

«А ви знаєте, що його підозрюють не в корупції? Навіть не в закупівлі продуктів харчування. Навіть не у завищенні цін. Навіть не у привласненні бюджетних грошей. Навіть не в завданні шкоди. А в тому, що він перешкоджав Збройним силам. Цікаво, як він це робив і для чого?", - зазначає військовослужбовець.

Суть кримінальної справи проти Шаповалова в тому, що одразу після 24 лютого він нібито укладав контракти на постачання бронежилетів, касок та іншої амуніції. Коли товар перевірили, то якусь частину було відбраковано. Також його звинувачують у тому, що він робив стовідсоткові передоплати.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Сазонов наголошує: всі постачання здійснювалися з країн, які є членами НАТО. Наприклад, це була амуніція зі США, Греції, Туреччини. Компанії, в яких здійснювалися закупівлі, сертифіковані в НАТО та є постачальниками Альянсу. Але навіть вони не хотіли продавати Україні будь-що без повної оплати, бо «їх уряди сказали їм, що Україна через три дні зникне». До того ж, у перші дні після вторгнення в Україну Росія нишпорила по всьому світу і сама скуповувала все, що потрібно було Україні. Росіяни робили передоплати і навіть не забирали товар.

Кирилл Сазонов
Кирилл Сазонов

"Але вся наша небайдужа громадськість взагалі не цікавиться тим, що тоді діялося. Їй достатньо того, що когось у Міноборони нібито викрили та посадили. А за що, а наскільки доведено його провину, а наскільки це справедливо, вже мало кому цікаво. У результаті ми маємо справу з черговим випадком, коли українське правосуддя та каральна система – безглузді та жорстокі – викошують усіх тих, хто буквально рятував країну", - вважає Сазонов.

Раніше адвокат Шаповалова, старший партнер адвокатського об'єднання Lawyers Alliance Сергій Мітюрін розповів про те, що більшість того, що закупило Міноброни під час роботи Шаповалова, працює на армію. А товари, які не пройшли перевірки на якість, ніколи не були використані та повертаються постачальникам. Зі свого боку, постачальники повертають гроші чи привозять іншу продукцію.