Інвестиційний банкір Ігор Мазепа, у якого нещодавно правоохоронці провели обшуки – шахрай, стверджує бізнесмен Олег Токар у інтерв'ю виданню Букви.

«Я стверджую, що Мазепа разом зі спільниками не збирався виконувати договір, який підписав з нами. Він не збирався розраховуватися. Він не збирався розробляти родовище. Він шахрай, який брехав, щоб купити та швидко перепродати. Швидко продати не вдалося, розробляти він не планував і вирішивши просто обдурити нас на гроші. Це злочин, вчинений групою осіб за попереднім змовою. Це не перший подібний досвід Мазепи», - так Токар в інтерв'ю коментує скандал довкола Майницького Родовища.

Як раніше повідомляв Ігор Мазепа, Інвестгрупа Concorde Capital спільно з партнерами наприкінці січня 2021 року придбала ліцензію на видобуток газу на ділянці площею 79 кв. км у Львівській області, запаси газу С1 (розвідані, вивчені з детальністю, достатньою для отримання вихідних даних для складання технологічної схеми розробки родовища) становлять – 748 млн. куб. м, С2 (попередньо оцінені: форма та розміри покладу, умови залягання, товщина та колекторські властивості пластів, склад та властивості нафти, газу та конденсату визначені загалом за результатами геологічних та геофізичних досліджень) – 12,1 млрд куб. м.

Однак, сьогодні сторона Ігоря Мазепи виправдовує не бажання розплачуватися тим, що запаси газу не підтвердилися: «Зразу було проведено оплату основного платежу (1,8 млн дол). У процесі розробки месторождения було з'ясовано, що очікуваних запасів газу немає.» .

Опонент Мазепи Олег Токар, жорстко коментує це твердження:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Ось саме через таке тлумачення я називаю Мазепу шахраєм і гадаю, що він має нести кримінальну відповідальність за свої дії. Це нахабна брехня, яка доводити, що з першої хвилини наших взаємин він не збирався розраховуватися з нами.

Він повинен був до конкретної дати пробурити свердловину, і якщо вона виходила на показники тієї, яку ми пробурили до продажу, оплачувати другу частину. У разі, якщо з якихось причин він не бурив другу свердловину до чітко домовленої дати, він у будь-якому випадку був зобов'язаний сплатити другу частину.

Тож, Мазепа навіть не приступав до буріння свердловини і не планував цього робити! Він взагалі не збирався розраховуватися. Скажу більше, він одразу почав вести переговори про перепродаж компанії. Припускаю, що це могло бути частиною його шахрайської схеми.»