Відомий телеведучий, продюсер шоу «АвтоПарк» на ICTV Ігор Моляр заявив про рейдерське захоплення своєї квартири в центрі Києва. У захопленні він звинуватив людей з орбіти лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка і його соратника Ігоря Кононенка.

«Порошенко, його альтер его Кононенко і афільовані з ними чорти віджимають мою квартиру в центрі Києва. Квартиру, яку я придбав у 2005 році. Квартиру де зареєстрована і мешкає моя родина, моя неповнолітня донька. Отакої. Біля будинку і під моїми дверима чергують тітушки у спортивних костюмах — мабуть, активісти «Солідарної молоді». Потім вони наважились зайти до мене, сказали негайно пакувати речі, бо у квартири «тепер новий власник». Були послані мною на ***, звідки повернулися з болгаркою і зрізали двері», — написав Моляр, опублікувавши відповідне відео.

Він повідомив, що у 2012 році взяв 5,6 млн грн у кредит у Укрінбанку на новий медіапроект під заставу вище згаданої квартири на вул. Ярославів Вал, 19, загальною площею 209,40 кв.м. Станом на 2013 рік, телеведучий погасив половину заборгованості і досягнув домовленості з банком про реструктуризацію решти боргу.

Проте у 2016 Нацбанк відкликав ліцензію Укрінбанка, рішення було оскаржено, але у 2020 Верховний суд все ж визнав банк неплатоспроможним і вивів з ринку.

«Поки тривали суди банк активно віджимав заставну нерухомість. Мені відомо про близько 100 таких фактів», — заявив Ігор Моляр.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Його квартиру оформили на фірму «Старт фінанс», вона продала її ПАТ «Київський завод електротранспорту». Серед власників товариства — ТОВ «Богдан-електротранс», шо належить Петру Порошенку. Потім квартиру переоформили на страхову компанію «Ківі», а у 2020 на іншу страхову — «Країна».

Власницею СК «Ківі» і акціонером СК «Країна» є одна й та сама людина — юристка Ігоря Кононенка — Коваленко Ганна Миколаївна. Зараз вона депутатка Київради від Європейської Солідарності. За словами Моляра, вона виїхала закордон напередодні введення обмежень на виїзд для жінок-держслужбовців.

«Все це я дізнався сам. Жодних документів про стягнення квартири як предмета іпотеки мені ніхто не надав, як і будь-яких документів, на підставі яких я маю звільнити власне помешкання. Рейдери Порошенка просто підробили документи, змінили власника і захопили моє приватне майно. Про співвідношення вартості великої квартири у центрі Києва і залишком боргу не буду й казати, ви і так розумієте, наскільки ці цифри є незрівнянними», — написав Ігор Моляр.