У скандального підприємця Юрія Борисова, який є молодшим партнером Дмитра Фірташа, є квартира в елітному столичному ЖК Diamond Hill. Її вартість оцінюється у 6 мільйонів доларів США.

За попередньою оцінкою, ця квартира є найдорожчою у Києві. Апартаменти розташовані на 13 поверсі ЖК, мають п'ять кімнат загальною площею 390 квадратних метра. У ній є чотири туалети, три спальні, вітальня, серверна кімната, а також система "розумний дім".

ЖК Diamond Hill, фото
ЖК Diamond Hill, фото

Ймовірно, квартира записана на іншу особу, бо Борисов втік із країни ще 2014 року. Крім того, його досі розшукує МВС за двома статтями:

  • ст. 255 ч. 1 (створення злочинної організації, керівництво такою організацією або її структурними частинами) – карається позбавленням волі на строк від семи до 12 років із конфіскацією майна;
  • ст. 191 ч. 5 (привласнення або розтрата чужого майна, яке було довірене особі або перебувало у його віданні, в особливо великих розмірах або організованою групою) – карається позбавленням волі від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Він заробив ім'я "горіхового короля" завдяки зв'язку з компаніями, які володіють одними з найбільших у державі садів волоського горіха та фундуку.

У близькому колі Фірташа він з'явився в 2005 році, а потім став головою його компанії OstChem Holding і увійшов до директорів головної компанії Group DF. У 2010 році Борисов перебрався на керівну посаду "Укргазвидобування", але був звільнений у 2014 році, коли втік із країни.

Юрій Борисов, скріншот
Юрій Борисов, скріншот

Нагадаємо, Лукашенко врятував Фірташа від екстрадиції до США: отримав від Білорусі дипломатичну посаду