Ці кошти “застрягли” на рахунках збанкрутілого "Мегабанку", який належить гендиректору держкомпанії Віктору Суботіну, пишеУкраїнська стіна.

Так сталося через те, що усі фінансові операції “Турбоатома” Суботін проводив через рахунки у “Мегабанку”. Тож коли у червні 2022 року НБУ оголосив банк неплатоспроможним, на його рахунках застрягли 1,4 млрд грн “Турбоатома”, повідомив політичний експерт Тарас Загородній.

Активи збанкрутілого “Мегабанку” намагався продатиФонд гарантування вкладів. Мова йшла про право вимоги за 105 кредитними договорами, які були забезпечені житловою та комерційною нерухомістю, зокрема кінотеатром та елеватором у Харкові та області. Але пропозиція не зацікавила жодного покупця – попри зниження вартості лоту з 2,2 млрд грн до 436,7 млн грн, тобто, у майже 5 разів.

“Оскільки борги банку планують розпродати, то з великою вірогідністю держава може втратити всю цю суму, – зазначає Загородній. – Теоретично Суботін мав би боятися розслідувань та судових справ, але він продовжує господарювати в “Турбоатомі”. Ще й влаштовує на роботу знайомих. За даними ЗМІ, Суботін протягує в наглядову раду Марка Беккера, з яким разом працював у збанкрутілому “Мегабанку”. Фактично виходить, що Суботін працевлаштовує спільника до державної компанії”.

На думку експерта, ситуація виглядає підозріло, хоча, звісно, до рішення суду неможливо стверджувати, чи винен Суботін. А тому Загородній попросив правоохоронні органи звернути увагу на наведені факти.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще