Журналісти порталу Антикор задали собі питання: хто відновлює та бореться за нашу екологію, на фоні посягань на неї агресора. І відповіді на це питання виявляється нема! За час після катастрофи на Каховській ГЕС не встановлено ані очисних споруд для води, нічого не зроблено для локалізації розповсюдження бактерій з кладовищ та скотомогильників, немає жодної інформації про те, що саме відбувається для подолання екологічної катастрофи.

Міністр Стрілець мовчить та просто відсторонився, а на місці люди дякують навіть за таблетки для знезараження води. Держводагенство як раз напередодні підриву ГЕС раптово втратило керівника, а тимчасово обовязки виконує Латиш Наталія Сергіївна, людина, яка кілька років тому працювала у рідній для міністра Дніпропетровській ОДА спеціалістом, та вочевидь не може адекватно відповідати таким масштабним викликам. Задавши питання собі про Каховку, ми подивилися і на інші напрямки, які має координувати міністр Стрілець у довкіллєвій галузі.

По зоні відчуження також маємо дивне кадрове призначення Тимчука Андрія Олександровича, вихідця з тієї самої Дніпропетровської ОДА та суху інформацію про значну міжнародну допомогу, але де зона відчуження, а де міністерство? Цей факт викликав увагу Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики 11.07.2023 який вирішив дослідити таке призначення. Виявилось, що Тимчук на кожній посаді був центром корупційних скандалів, кримінальних справ, та судових розборок.

Як може керувати зоною відчуження людина яка жодного відношення не має до радіоактивних відходів, а тепер в його управлінні не лише Чорнобильська атомна станція, а й Чорнобильський заповідник з 220 тис. га лісів, та ДСП «Північна Пуща» з відомчою пожежною охороною, яка відповідає за пожежну безпеку у рудому лісі. Зона відчуження - це стратегічний безпековий обʼєкт на кордоні з країною агресором, а туди призначають людину, яка регулярно відвідує Крим після окупації, має там діючий бізнес та нерухомість, ще й вважає, що «чий Крим» це складне питання. Чи не багато відповідальності поклав на свого колегу Тимчука Міністр екології?

Відповідні звернення зі слів народного депутата Романа Іванісова комітет направив в Службу безпеки України, НАЗК, офіс Президента та на Премʼєра. Сподіваємось цього разу Тимчук не зможете як сам зізнався журналістам порішати за 50 тис. доларів США це питання.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

З лісами також біда - після створення ДП Ліси України - Держлісагенство фактично немає керівництва, функціоналу і землі під лісгоспами, а всі фінанси галузі пішли з контролю міністра кудись вище. ТСК створена для контролю лісових та водних ресурсів щотижня фіксує шалені порушення. Правоохоронці фіксують крадіжки деревини. Державну переробку, яку останні роки оновлювали за державні кошти, банкрутять та планують продати з молотка правильним приватникам, щоб державне підприємство продавало лише сировину, а додану вартість отримували наближені комерційні структури.

Сумно, але ж у війну всі мають викладатися на повну, - чому ж екологія у державі не у пріоритеті? Хто думає про наше довкілля, наших дітей та реальні дії, які є противажелем шкоди, що нам завдає РФ.

У сухому залишку спеціалісти звільняються з міністерства, та по всій вертикалі звільняють фахових людей, громадяни залишаються сам на сам з проблемами, галузі, які можуть давати мільярди гривень доходу доводять до банкрутства, проте освоюють закордонні грантові та кредитні кошти, витрачають впусту кошти державного бюджету, а реальні результати відсутні.

Коли вже в екології ми будемо працювати на результат, а не підписувати нікчемні меморандуми та постити фотки у фейсбуці? Може час призначати на посади не друзів, а професіоналів, які будуть працювати в інтересах країни?