НАБУ та САП оголосили підозру нардепу Ярославу Дубневичу у справі про розкрадання газу на суму понад 2,1 млрд гривень, проте він не з'явився на виклик по повістці і ігнорував детективів.

Про це пишуть у пресслужбі Національного антикорупційного бюро України. Нардеп протягом 2013-2017 років крав газ у держави завдяки схемі, в якій були задіяні підконтрольні йому посадовці Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ.

Під його контролем підприємства-власники ТЕЦ уклали низку угод про закупівлю у "Нафтогазу" ресурсу за пільговою ціною. Проте дешевий газ вони постачали приватному бізнесу через підприємство "Енергоринок", а не забезпечували теплом простих українців.

Схема розкрадання газу, НАБУ
Схема розкрадання газу, НАБУ

У НАБУ підрахували, що учасники схеми заробили на цьому понад 3,5 млрд гривень.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Також Дубневич протягом 2013-2018 років відмивав частину грошей, а саме 450 млн гривень, через підконтрольні фірми та офшори на Кіпрі та Маршаллових островах. У результаті кошти все ж таки повернулися в Україну під виглядом "іноземних інвестицій", щоб відкрити новий бізнес у Львівській області.

Втім, народний депутат вирішив втекти і не з'явився для отримання підозри, а також не відповідав на дзвінки від детективів. Адвокати Дубневича повідомили слідчим, що не знають його місцезнаходження.

Ярослав Дубневич у суді
Ярослав Дубневич у суді

Наразі звинувачення проти інших учасників схеми у суді, а ТЕЦ вартістю близько 800 млн гривень заарештували. Крім того, правоохоронцям вдалося заарештувати 2,3 млн євро, які вніс на рахунок у ЄС один із членів сім'ї депутата.

Нагадаємо, для мажорів заборони не діють: серед відвідувачів скандального клубу Boho помітили футболістів "Динамо"

Раніше ми писали про те, що майже 2,9 млн на мікроавтобуси для підприємства в окупації: директор за ґратами, але бюджет сам себе не розпиляє

Як повідомляв Знай.ua, у Вінниці ремонтують зупинку за мільйон гривень: за час війни на цю справу "злили" понад 15 млн