Фігуранти найрезонансніших справ за останні роки, які зрадили чи розікрали державу, здебільшого виїхали з країни, щоб уникнути відповідальності. Журналісти "Української правди" показали, хто саме ховається за кордоном.

Так, розпочати варто з колишнього першого заступника голови правління "ПриватБанку" Володимира Яценка, якого знайшли у Відні. Він виїхав із країни як "обличчя з інвалідністю 2 групи", хоча його мають судити за звинуваченням у розкраданні 8,4 мільярда гривень разом з іншими підозрюваними.

Володимир Яценко, кадр з відео
Володимир Яценко, кадр з відео

Другого фігуранта, ексміністра екології часів Віктора Януковича Миколу Злочевського, який проходить у справі рекордного в історії України підкупу антикорупційних органів на $6 мільйонів, помітили на яхті у французькому Сан-Жан-Кап-Феррі.

Саме його донька намагалася втекти від дрона журналістів, які ще влітку побачили сумнівну яхту Karianna. Також в УП кажуть, що Злочевський проживав на Кіпрі протягом чотирьох років, а ще планує продати яхту, щоб купити корабель.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Микола Злочевський з донькою на яхті, кадр з відео
Микола Злочевський з донькою на яхті, кадр з відео

Третім став скандальний голова Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, який під час війни продає окупантам паливо через свої АЗС. Він залишив Україну 1 березня 2022 року за спеціальним листом-дозволом, після чого ще двічі виїжджав із країни, розповіли журналісти.

За кордоном Бубка мешкає з липня 2022-го, а його маєток виявили біля Монако.

Сергій Бубка, фото з відкритих джерел
Сергій Бубка, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, журналісти знайшли нові контракти Сергія Бубки: продовжує працювати з окупантами з "ДНР"

Раніше ми писали про те, що Kyiv Food Market, земля "Арсеналу" – початок? Після вердикту щодо хабара Burisma дочки Злочевського збирають нову імперію

Як повідомляв Знай.ua, щоб ніхто не дізнався, чим закінчилася справа про "рекордний хабар": вирок ВАКС за угодою Злочевського засекретили