Засновнику та власнику інвестиційної компанії Concorde Capital Ігорю Мазепі загрожує великий штраф за те, що він незаконно приземлив свій приватний вертоліт на одному з фермерських полів у Хорватії.

Мазепа приземлився на території держави з метою полювання на кабанів, повідомляє видання Jutarnji list. Вертоліт Robinson R66 Turbine з номером UR-HAA виявили 17 жовтня на полі хорватської агропромислової компанії PPK Karlovac за 50 км від столиці країни Загреба.

Приватний вертоліт Мазепи, фото jutarnji
Приватний вертоліт Мазепи, фото jutarnji

Місцеві жителі, побачивши вертоліт, викликали поліцію. Незабаром почесний консул України у Хорватії Івіца Піріч повідомив, що зв'язувався з бізнесменом після інциденту. Мазепа виправдався тим, що у протоколі польоту сталася помилка, і він шкодує.

Поліція порушила кримінальну справу за фактом незаконного перетину кордону та приземлення у Хорватії вертольота Мазепи, за що йому загрожує великий штраф.

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Приватний вертоліт Мазепи, фото jutarnji
Приватний вертоліт Мазепи, фото jutarnji

Втім, Мазепа частий гість Хорватії, а щоб відвідувати закордонні країни, він використовує скандальну систему "Шлях". Про це розповів політолог, президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка.

"Мазепа використовує "Шлях" для полювання з вертольота на кабанів у Європі. Мазепа постійно перетинає кордон України за системою "Шлях", із початку війни він уже скористався цією можливістю більше ніж 10 разів. Мазепа – один із тих українців, які не мають проблем з обмеженнями на виїзд з України і вільно перетинають кордон у будь-який зручний для себе час! Хорватські дикі кабани! Ось така гуманітарка!" - написав він.

Ігор Мазепа. Фото: Telegram
Ігор Мазепа. Фото: Telegram

Нагадаємо, майже 4 млрд в асфальт: в Україні шокують дорожніми тендерами, поки народ збирає по гривні на ЗСУ

Раніше ми писали про те, що ПФУ "зливає" мільйони гривень на ноутбуки під час війни: українці кричать від обурення

Як повідомляв Знай.ua, понад 138 мільйонів на реконструкцію за 30 км від російського кордону: у Сумській області хочуть відбудувати вокзал