Колишній директор державного Гутянського лісового господарства Харківської області Віктор Сиса незаконно заволодів 50 млн грн. Суд відпустив посадовця під заставу у 5 млн грн і той втік за кордон.

Про це пише Telegram-канал "Absolution Leaks".

Стало відомо, що Віктор Сиса та керівники підконтрольних йому товариств, організували схему з продажу деревини за заниженими цінами.

Віктор Сиса. Фото скріншот з Youtube
Віктор Сиса. Фото скріншот з Youtube

"Частина цих коштів була легалізована особами протягом 2018-2019 через рахунки підставних ФОП під виглядом надання фінансової допомоги",- йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

У лютому минулого року ВАКС визнав Сису винним у спробі підкупу детектива НАБУ і призначив 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На час оскарження у апеляції, суд вирішив не тримати посадовця за гратами та обрав запобіжний захід у майже 5 000 000₴, які той успішно вніс із крадених грошей.

Вирубка лісу
Вирубка лісу

Після цього, у серпні місяці з'ясувалось, що Сиса втік за кордон.

Апеляційна палата ВАКС оголосила в розшук Віктора Сису. Заставу конфіскували і таким чином, ексчиновник втік, "відплативши" 10% від накраденого в держави.

Нагадаємо, 17 липня 2019 року в Харківську область вперше після обрання президентом здійснив робочу поїздку Володимир Зеленський та провів нараду з питань припинення незаконної рубки лісів.

Зеленський. Фото скріншот Youtube
Зеленський. Фото скріншот Youtube

Під час засідання Зеленський викликав "на килим" тодішнього голову державного "Гутянського лісгоспу" Віктора Сису, якого обвинуватили у "чорному лісорубстві" та який начебто екстрено відбув у відрядження до Києва. Після цього ним серйозно зайнялись правоохоронні органи.

Нагадаємо, що "ця людина працює на ГРУ окупантів»: експерт розповів про ситуацію з Дубинським