В той час як наші західні партнери натякають нам на обмежені фінансові та військові ресурси, чиновники в нашій країні продовжуть нещадно розкрадати державний бюджет.

Стало відомо, що ексголова Гостомельської селищної військової адміністрації привласнив будматеріалів на 11 млн грн, які виділялися для відновлення будинків, які зруйнували окупанти.

Будівництво, фото: скріншот з відео
Будівництво, фото: скріншот з відео

Про це повідомляє пресслужба Державної аудиторської служби України.

До відомства звернулись місцеві жителі, які заявили про те, що за два роки не було відновлено жодного будинку за рахунок місцевого бюджету.

Популярні новини зараз
Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Зруйнований Гостомель, скріншот: YouTube
Зруйнований Гостомель, скріншот: YouTube

Провівши перевірку, аудитори з'ясували, що колишній начальник Гостомельської військової адміністрації, отримавши від Київської обласної адміністрації будівельні матеріали на суму майже 11 млн грн, просто їх привласнив. За ці гроші адміністрація повинна була відновити 100 будинків.

Також при перевірці виявили нестачу благодійної допомоги (будівельних матеріалів) на загальну суму 1,2 млн грн.

На паперах роботи виконані, роботи оплачені, а мешканці залишаються без даху над головою.

Ексголова Гостомеля розкрав бюджет. Фото з відкритих джерел
Ексголова Гостомеля розкрав бюджет. Фото з відкритих джерел

"На жаль, такі випадки підтвердилися. Кошти на відновлення виділялися, підрядники їх оперативно освоювали, "забувши" при цьому виконати свої основні зобов’язання – відремонтувати чи відбудувати зруйновані оселі", - зазначає голова Державної аудиторської служби України Алла Басалаєва.

Ще цікаво, що Гостомельська військова адміністрація замінила вікна в оселях деяких забудовників на 2,9 млн грн, при тому, що квартири там ще не продані.

Загальна сумма коштів, які були розкрадені з бюджету за період 2022 та 2023 років, сягає понад 21 млн грн.

Ексголова Гостомеля розкрав бюджет. Фото з відкритих джерел
Ексголова Гостомеля розкрав бюджет. Фото з відкритих джерел

Нагадаємо, понад 72 мільйони гривень на ремонт другого поверху:у Кличка продовжують пиляти гроші на скандальному госпіталі

Як повідомляв "Знай.uа", тендер на майже 148 млн гривень: у маленькому селі Одещини відбудують дитячий садок

Знай.uа писав, у Київській області спустять 5 млн доларів на реконструкцію занедбаної будівлі: коли дітям не вистачає укриттів і шкіл збудують ЦНАП.