Заступник директора КП "Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд м. Києва" підписав документи із завищеною вартістю на будівництво Подільського мосту, що спричинило збитки бюджету міста на суму понад 24 млн грн.

Про це повідомила поліція Києва у Facebook.

Будівництво Подільського мосту, розпочате у грудні 2003 року, покликане було розвантажити Північний міст та поєднати поділ з Троєщиною, а також забезпечити четверту гілку Київського метро.

Розкрадання грошей на Подільському мосту, фото: Facebook
Розкрадання грошей на Подільському мосту, фото: Facebook

На тлі розкрадань, пов'язаних із будівництвом мосту, було розпочато вже кілька кримінальних справ. Зокрема, у 2021 році правоохоронні органи повідомили про можливе розкрадання близько 3 млрд. гривень при будівництві шляхопроводу.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

У ході самого будівництва мосту також виникали проблеми з дотриманням термінів, що призвело до звільнення заступника мера Олександра Густелєєва.

"Велике будівництво", скріншот: Youtube
"Велике будівництво", скріншот: Youtube

Останнє викриття завдало мільйонних збитків бюджету Києва внаслідок завищення вартості експлуатації будівельної техніки, що сильно вразило українців.

"Слідчі повідомили чиновнику про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість. Нагадаємо, що у вересні поточного року фігуранту вже вручили підозру за цією ж статтею – тоді внаслідок необґрунтовано завищених цін на пісок будівництво «подорожчало» на 6,5 мільйонів гривень», — повідомляється у пості.

Заступнику директора КП пред'явлено вже другу за рік підозру у службовій недбалості з санкцією статті, яка передбачає позбавлення волі від двох до п'яти років.

Раніше стало відомо, Гетьманців вимагає податок з Pornhub, поки моделей судять за оголені груди

Вам також буде цікаво дізнатися, що чеський підприємець і гендиректор української інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала продовжує вести бізнес в окупованому Криму, – ЗМІ