З'явилася інформація, що 70-річна теща (мати дружини – ред.) президента державної компанії "Енергоатом" Петра Котина змогла придбати у своє приватне володіння нерухомість та земельну ділянку неподалік Києва.

Всі ці покупки були здійснені під час повномасштабної війни, і ще, як можна було б і припустити, жінка офіційних власних доходів не має.

Про це стало відомо завдяки розслідуванню журналістів проекту "Схеми" (Радіо Свобода).

Майно тещі Котова, фото: "Схеми"
Майно тещі Котова, фото: "Схеми"

Повідомляється, що влітку 2023 мати офіційної дружини Петра Котина стала власницею двоповерхового будинку площею близько 300 квадратних метрів. Згідно з документом, будинок та земля під ним коштували лише 7 мільйонів гривень. З них – 6 з половиною мільйонів за будинок та 350 тисяч за землю.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

При цьому подібний будинок у цьому населеному пункті влітку виставляли на продаж удвічі дорожче – понад 13 мільйонів. Журналісти "Схем" вирахували будинок завдяки фото та відео в соцмережах дочки президента "Енергоатому".

Майно тещі Котова, фото: "Схеми"
Майно тещі Котова, фото: "Схеми"

Також знімальна група зафіксувала, як службовий автомобіль, яким користується президент "Енергоатома", заїжджає на територію, де розташований цей маєток.

Майно тещі Котова, фото: "Схеми"
Майно тещі Котова, фото: "Схеми"

Крім того, теща Котина у 2021 році оволоділа трьома земельними ділянками в іншому елітному селі Київської області. Вона тоді заплатила 40 тисяч доларів. Журналісти порівняли оголошення і з'ясували, що загалом на ринку така ділянка тоді могла коштувати вдвічі-втричі дорожче: від 75 до 150 тисяч доларів.

Для придбання всього цього майна теща Котина не мала своїх офіційних доходів, йдеться у розслідуванні. Згідно з публічними деклараціями президента "Енергоатому", у його дружини також не було заощаджень та відповідної заробітної для покупки будинку.

У коментарі "Схемам" президент "Енергоатома" заявив, що необхідні кошти для купівлі майна його теща зібрала з різних джерел, а саме – власні заощадження, передані на зберігання готівки від родичів та позики з розрахунку майбутнього продажу майна, що нині перебуває в окупації.

Президент "Енергоатома" також визнав, що відвідує квартиру та не збирається приховувати цю інформацію у декларації.

Нагадаємо, ЗМІ показали, як Київський інститут "Енергопроект" допомагає "Росатому" будувати АЕС у кількох країнах.

Раніше повідомлялося, ЗМІ запевняють, що Куртев на догоду "Росатома" поширює дезінформацію щодо українських атомників.

Також, "Укренерго" провалюється у боргову кризу: чому проблему ігнорують.