25 грудня, на Різдво, Печерський суд визнав невинним нардепа Віктора М’ялика. Його підозрювали у несплаті податків на понад 100 млн грн.

Про це повідомив його адвокат Олександр Тананакін.

За версією обвинувачення, депутат використовував незаконні схеми при визначенні бази податку на оподаткування на доходи фізичних осіб від продажу нерухомості.

Віктор М’ялик. Фото Facebook
Віктор М’ялик. Фото Facebook

За підрахунками правоохоронців, за 2012-2019 роки нардеп недоплатив до бюджету держави більше 100 млн грн.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

У обвинувальному вироку зазначається про те, що М’ялик в цей проміжок часу продавав нерухомість у багатоквартирних будинках у Петропавлівській Борщагівці та Софіївській Борщагівці під Києвом без реєстрації, як підприємець.

Слідство зазначає про те, що свій дохід від продажів депутат декларував як доходи фізособи від продажу власного майна, та сплачував лмше 5% замість 18% від вартості майна.

Віктор М’ялик. Фото Facebook
Віктор М’ялик. Фото Facebook

За підрахунками матеріалів слідства, М’ялик не доплатив у бюджет України 118 млн грн податків.

Однак, прокурор не зміг довести вину нардепа і його відпустили.

Нагадаємо, що у 2019 році М’ялик задекларував 158 квартир, гаражі, місця для паркувань та земельні ділянки у Києво-Святошинському районі. Цікаво що при такій кількості нерухомості у власності, за рік він отримав всього 314 117 гривень зарплати народного депутата.

Раніше портал Знай інформував, Жеваго намагається встановити контроль над шинним заводом "Росава" та "Білоцерківською ТЕЦ" - ЗМІ

Також наш портал повідомляв, погрожують компроматом та прикриваються владою: інсайдери запевняють, що Борис Баум та Андрій Астапов кошмарять підприємців

Також, скромний апостол Володимир Мунтян похвалився улюбленим авто за шалені гроші: "Навіть Астон Мартін з нею не зрівняється"