З'явилася інформація, що воно з підприємств Житомирської області після початку повномасштабної війни продовжило торгівлю з росією. Так, у січні 2024 року його топ-менеджерам повідомили про підозру за статтею про допомогу ворогові, йдеться на сайтах ДБР, СБУ та Офісу генпрокурора.

На цю новину вже встигли відреагувати автори Telegram-каналу "Всі ходи записані", де публікують компромат на відомих чиновників, політиків та бізнесменів.

Підприємство "Техна", фото: СБУ
Підприємство "Техна", фото: СБУ

"Менеджмент Звягельського металообробного підприємства "Техна" (воно ж "ОДП Груп") отримав підозри від ДБР за постачання металевих парканів та огорож у росію. У 2022 році вони експортували продукцію на загальну суму $1,5 млн через Європу та Близький Схід. Компанія записана на Віталія Бруя, Сергія Степуру та Олега Білоконя. Учасники схеми перебувають поза Україною. Підприємство готується вирушити під управління АРМА", - пишуть автори публікації.

Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram
Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

За версією слідства нелегальний експорт металевих виробів здійснювали за допомогою перерваного транзиту. Спочатку продукцію заводу відправляли до Європи нібито на замовлення іноземної афілійованої компанії, а вона вже експортувала до росії під маркою ще одну підконтрольну комерційну структуру, тільки вже з Близького Сходу.

У 2022 році таким чином експортували продукцію на загальну суму $1,5 млн. Кінцевим споживачем цієї продукції на території Росії є підприємство, яке постачає металеві загородження для потреб Міністерства оборони росії.

Підприємство "Техна", фото: СБУ
Підприємство "Техна", фото: СБУ

Правоохоронці затримали двох топ-менеджерів концерну, ще трьом підозри за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу повідомили заочно, бо вони за кордоном.

Назву підприємства офіційно не повідомляють, проте на одній із фотографій ГБР видно логотип звягельського металообробного підприємства "Техна" – одного з провідних виробників обладнання для птахівництва та систем огородження (металевих парканів) в Україні.

За даними аналітичної системи Contr Agent, у травні 2023 року ТОВ "Виробниче об'єднання Техна" змінило назву на ТОВ "ОДП Груп".

Нагадаємо, медичні препарати, обстеження та профілактика: українці можуть отримати безкоштовну медичну допомогу.

Раніше повідомлялося, нардепа-зрадника Андрія Деркача ФСБ РФ вирішила підсунути Трампу перед виборами: "сплив" і Злочевський.

Також, російський олігарх Михайло Фрідман терміново позбавляється українського бізнесу: як це зачепило Lifecell .